Primul lucru pe care-l remarci la Sabina este privirea pătrunzătoare. Sub albastrul ochilor, Sabina Mateescu ascunde complicate scheme de calcul, toate raționale, dar empatice, pattern-uri de înțelegere și definire a frumuseții. În timp ce vorbești cu ea, îi observi privirea pierdută într-un nou joc: tocmai ți-a redefinit sprâncenele și a ales pentru tine o nouă nuanță de ruj. Când te privește liniștită, calmă, regăsești în ochii ei propria ta frumusețe. Fiindcă Sabina te vede, te vede frumoasă și nimic n-o va împiedica să te arate așa și celorlalți.

Sabina Mateescu

Când a început pasiunea ta pentru machiaj și ce înseamnă să fii make-up artist?

Pasiunea mea a început atunci când am descoperit ce minuni pot face câteva trucuri, chiar simple, în schimbarea aspectului unei femei. A început în timpul facultății… Observam greșeli estetice în machiajul altor fete și, deși nu știam să le definesc sau să le evit, încercam să le corectez. Rezultatul era, aproape întotdeauna, o îmbunătățire vizibilă. Make-up înseamnă artă, inspirație, curaj, dezvoltare continuă. Toate acestea n-ar exista fără pasiune, dăruire și răbdare. Să fii make-up artist înseamnă mai mult decât a “flutura” cu o pensulă și câteva produse. Înseamnă empatie, logică și înțelegere a frumuseții individuale. După aceste trei elemente de bază mă ghidez de fiecare dată când lucrez cu fizionomia unui model.

Sabina Mateescu 3

Care sunt părtile preferate din meseria ta? Dar cele mai puțin plăcute?

Meseria mea este unică în felul ei și are multe părți frumoase: femeile pe care le cunosc lucrând, în primul rând. 🙂 În al doilea rând, zâmbetul lor atunci când se văd în oglindă, la sfârșitul ședinței de make-up. Să nu punem la socoteală programul flexibil, materialele cu care lucrez, cunoașterea persoanelor noi, unicitatea meseriei în sine, sau faptul că rezultatul muncii mele este mereu frumos. Există și părți mai puțin plăcute, dar puține. O problemă de care mă lovesc uneori este viziunea asupra unui tip de machiaj cu care eu și modelul nu suntem în totalitate de acord, sau deplasarea la domiciliu, spațiul în care machiez, lumina, scaunul și nu în ultimul rând prețurile produselor de calitate. 🙂

Ce greșeli observi cel mai des în machiajul divelor autohtone și al doamnelor, în general? Crezi că exagerează uneori, din dragoste de machiaj?

Asimetria, exagerarea și machiajul nepotrivit structurii feței – la dive. În cazul doamnelor observ frecvent sprânce negre, neglijate sau excesiv machiate, cromatică nereușită, machiaje murdar executate și, da, exagerarea machiajului. Din păcate, unele fete nu cunosc granița dintre subtil și dizgratios și din dorința de a arăta foarte bine, poate și din dragoste de machiaj, exagerează.

Sabina Mateescu 2

Ce nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj și ce ai arunca la gunoi?

Mi-e greu să mă limitez la un singur produs de machiaj. Mă lași să aleg cel puțin două? 🙂 Esențiale ar fi mascara pentru volumul genelor și un fond de ten cu acoperire medie spre mare. Aceste două produse de bază reduc semnele de oboseală și scot în evidență frumusețea naturală a feței. Dar nu sunt suficiente pentru un look complet. Aș arunca, în schimb, blush-ul roz-bombon din trusele doamnelor și fardul sau creionul de sprâncene prea închis la culoare din trusele domnișoarelor.

Ce trend de make-up speri să vezi mai des pe chipurile doamnelor și ce ți-ai dori să dispară?

Aș vrea să văd non-touring-ul, trend-ul acestui an, dacă ne limităm la machiajul de zi. La cel de seară vorbim despre alte trend-uri. Metoda non-touring este calea de mijloc dintre contouring și strobbing sau highlighting. În afara acelor linii dure de contouring și a tenului încărcat de produs… tot mai multe doamne și domnișoare care apelează la această tehnica îmi încântă privirea. Tehnica presupune foarte puține produse: un BB cream sau fond de ten cu acoperire mică, un corector, dacă e cazul, un iluminator, mascara și… ruj într-o nuanță naturală. Din fericire, fetele din ziua de astăzi sunt destul de corect informate, așa că nu prea văd pe stradă trend-uri nepotrivite, învechite. Dintre cele care îmi “sar” totuși în ochi: exagerarea conturului buzelor, din dorința de a le face să pară mai mari, sprâncene excesiv conturate sau negre, fond de ten prea închis la culoare, nepotrivit cu decolteul și acel ruj prea rosu, prea strident pentru zi, care aș vrea să dispară de pe buzele fetelor. 

Sabina Mateescu 4

Ce sfat ai dărui cu drag cititoarelor noastre flawless?

Crede în tine însăți! Bucură-te de ceea ce ți-a dat mama natură și exersează diferite machiaje și look-uri! Joacă-te și apelează la un specialist în make-up pentru a arăta flawless! 🙂

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.