Un studiu realizat recent de GfK România arată că majoritatea românilor care obișnuiesc să mănânce în oraș aleg localurile cu servire rapidă care vând burgeri, shaorma, pui şi cartofi prăjiţi. Mâncarea servită în astfel de localuri este gustosă, gata în mai puțin de 5 minute și e deosebit de sățioasă. Simplu, rapid, la îndemână, ieftin. Însă poate nu cea mai bună alegere. În fond, sănătatea noastră depinde în primul rând de alimentație. Este important să punem preț atât pe conținut – ceea ce mâncăm – cât și pe formă – cum mâncăm.

Motive pentru a alege să iei masa cu familia

Cina în familie este acel moment în care membrii familiei se întâlnesc, îşi spun poveşti sau își dau sfaturi. Unele culturi, precum cea italiană, păstreză încă tradiţia mesei cu familia. „Întâlnirea la masă” este un bun exemplu care poate fi dat copiilor, o ocazie prielnică pentru consolidarea relațiilor, pentru a crea legături noi şi pentru a menţine rădăcinile unei societăţi bazate pe comunicare și relaționare. La polul opus, restaurantele de tip fast food nu îmbie la conversaţii de calitate, la relaxare și la o digestie liniştită. Și fiindcă a venit vorba de digestie, deşi copioase, mesele rapide conţin prea puține substanţe nutritive. Astfel, chiar dacă sunt bogate caloric, acestea sunt sărace în fibre şi vitamine.

Vegeta

Vegeta susține cinele în familie, alăturate conversației de calitate și condimentate corespunzător. Condimentele lichide de la Vegeta nu conțin monoglutamat de sodiu, conservanți sau coloranți artificiali. 

 

 

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *