În căutarea de cadouri pentru fetițele băiețoase sau princiare m-am lovit, invariabil, de produsele în toate nuanțele de roz, cu simpatica pisică albă și cuminte, pe numele ei Hello Kitty. Am aflat că ea nu-i o mâță obișnuită, ci un adevărat icon pentru cei mici, dar și pentru adolescenți, și că întruchipează toate aspectele culturii populare japoneze kawaii: Hello Kitty e adorabilă, drăguță, ușor de iubit și smotocit.

Întotdeauna găsesc mai dificilă cumpărarea unui cadou pentru o fetiță, căci mă întreb de fiecare dată ce aș putea să-i cumpăr în așa fel încât să nu-i distrug imaginea de mică prințesă, dar nici s-o obișnuiesc să fie mereu în așteptarea lui Făt-Frumos. Imaginea noastră despre prințese a evoluat: dacă Albă-ca-Zăpada, Cosânzeana și Frumoasa Adormită așteptau, răbdătoare, un ajutor exterior, Mulan se dovedește puternică și independentă și poate fi un exemplu mai potrivit pentru cele mici. Dar nu este posibil să exagerăm puțin în raționalizare?

Set 6 instrumente muzicale Disney FrozenCeas desteptator

 

Le cumpăr fetițelor dragi jucării creative, care să le ajute să-și dezvolte abilitățile. Uneori, le cumpăr jucării inspirate de personajele Disney preferate, precum faimoasa Elsa, din Frozen. Câteodată, le cumpăr chiar jucării sub formă de roboți. Dar aproape întotdeauna le dăruiesc și plușuri roz cu simpatica pisică sau haine ori ceasuri Hello Kitty, dacă sunt ceva mai mari. De ce? Pentru că e nevoie de foarte mult curaj pentru a rămâne kawaii la maturitate, pentru că un pic de roz nu strică niciodată și… pentru zâmbetul unei fetițe.

Jucarie plus Hello Kitty

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *