Deși pentru majoritatea oamenilor Inteligența Artificială este un concept SF, tehnologia se află în spatele a numeroase gadgeturi și aplicații pe care le folosim în viața de zi cu zi. În ultimii ani, Google a continuat cercetarea în domeniu, care reflectă angajamentul său de a pune AI-ul la dispoziția tuturor. Recent, compania a rebranduit toată divizia de cercetare ca Google AI, iar vechiul site Google Research, direcționează acum spre un site nou. Mutarea semnalează modul în care Google și-a concentrat din ce în ce multe resurse spre cercetarea și dezvoltarea produselor care au la bază machine learning și Inteligență Artificială avansată.
Să descoperim împreună produsele Google ce conțin funcții AI
Google a prezentat recent un nou asistent digital, menit să îmbunătățească viața utilizatorilor prin efectuarea de apeluri simple, dar plictisitoare pentru o ființă umană. Noua funcționalitate a Google Duplex simulează perfect un om de la celălalt capăt al firului, cu suficiente „skilluri” pentru a programa întâlniri sau pentru a răspunde la întrebări simple. Sistemul face experiența conversației cât mai naturală, permițând oamenilor să vorbească în mod normal, ca și cum ar face-o cu o altă persoană, fără a fi nevoiți să se adapteze la un robot.
Google Maps utilizează tehnologia Realitatea Augmentată pentru a ajuta utilizatorii să ajungă la destinație. Noile caracteristici AR combină datele Google Street View și Google Maps cu un feed live de pe camera telefonului pentru a suprapune indicațiile de orientare în lumea reală.
Noul Smart Compose din aplicația Gmail este disponibil acum cu o caracteristică experimentală: utilizează AI pentru a prezice și a sugera ce vrei să scrii în continuare, făcând procesul de scriere a propoziției mai rapid. Google spune că această caracteristică va economisi timp în cazul scrierii repetitive și va reduce riscul de a face greșeli gramaticale.
Google a reproiectat aplicația News pentru a crește nivelul de relevanță pentru știrile afișate. Combină elemente găsite în aplicația Newsstand, precum și pe YouTube și introduce noi funcții precum „știri” și „acoperire completă” pentru a ajuta oamenii să obțină un rezumat sau o viziune mai cuprinzătoare asupra unei știri.
Android P va avea funcții AI în ADN-ul său. De exemplu, pentru a economisi energie, acumulatorul se va adapta la modul în care folosești aplicațiile.
Google Photos va conține mai multe opțiuni bazate pe AI, inclusiv colorarea fotografiilor alb-negru. Compania face misiunea de a repara fotografii mai ușoară, sugerând automat retușuri rapide (luminozitate, contrast, etc.).
Inteligența artificială este acum la baza multor produse Google, deoarece compania intenționează să facă aplicațiile sale din ce în ce mai eficiente și mai productive.
[…] Vezi și: Google mizează pe Inteligența Artificială pentru cele mai banale aplicații […]
[…] Vezi și: Google mizează pe inteligența artificială pentru cele mai banale aplicații […]
[…] Citește și: Google mizează… […]