Fotograful Ossi Saarinen a surprins imagini impresionante cu animale în parcurile din Helsinki, înarmat doar cu un Nokia X30 5G.

Photos: Ossi Saarinen

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane a decis să facă un parteneriat cu Ossi Saarinen, fotograf wildlife din Helsinki şi l-a provocat pe acesta să surprindă imagini din natura locală. Înarmat doar cu telefonul Nokia X30 5G, fotograful a reuşit să surprindă mai multe animale în posturi amuzante, captivante şi, mai ales, impresionante.

Photo: Ossi Saarinen

Ossi Saarinen a realizat un set impresionant de fotografii: de la o veveriță roșie prietenoasă, care pozează pentru fotograf, la un șoarece care iese cu capul din vizuină. În plus, un simpatic pițigoi s-a pregătit să aterizeze pe zăpadă, chiar sub privirile fotografului.

Ce spune fotograful Ossi Saarinen

Insula Seurasaari este cunoscută pentru veverițele sale prietenoase, dar a fost mult mai dificil cu șoarecii, fiind deosebit de timizi. Ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a face fotografia. Când am văzut șoarecele gulerat alergând repede într-un tufiș din apropiere, mi-am așezat Nokia X30 5G pe un trepied mic lângă vizuina lui. Apoi m-am dat la o parte și am așteptat. După câteva minute, șoarecele a scos în cele din urmă puțin capul afară și, cu ajutorul unei telecomenzi, am reușit să capturez un prim plan.

Ossi Saarinen, fotograf
Photo: Ossi Saarinen

Sfaturi pentru a realiza fotografii similare

Fotograful Ossi Saarinen susţine că oricine poate fotografia animale sălbatice folosind doar camera telefonului. Cu toate acestea, el recunoaşte că există şi câteva secrete pentru a realiza fotografii reuşite:

Cunoașteți-vă subiectul,” spune el. „Dacă aveți în minte un animal anume, luați-vă un pic de timp pentru a vă informa despre el înainte de a porni la drum. Găsirea unui animal este mult mai ușoară atunci când sunteți familiarizat cu obiceiurile sale: Unde trăiește? În ce moment al zilei este activ? Se fereşte de oameni sau nu,” adaugă acesta.

Photo: Ossi Saarinen

Utilizați setările manuale corecte,” recomandă Ossi Saarinen. „Deoarece animalele sunt adesea în mișcare, este posibil să fie nevoie să modificați setările automate ale aparatului foto, pentru a le surprinde. Asigurați-vă că aveți un timp de expunere suficient de rapid pentru a surprinde mișcarea. Multe specii de animale sunt active doar la amurg și în zori, așa că s-ar putea să fie nevoie să măriți și sensibilitatea (ISO) și să folosiți o diafragmă largă,” adaugă fotograful.

Citeşte şi: Cum să…

Citeşte şi: Cum să…

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *