Fit Brokoli, compania fondată în 2020 în Turcia şi recunoscută la nivel internaţional pentru ajutorul oferit utilizatorilor în menţinerea obiceiurilor sănătoase, s-a lansat în România. Conform reprezentanţilor companiei, aceasta a cucerit deja mii de utilizatori din Europa și din Țările de Jos.

Fit Brokoli propune un concept inovator: sfaturi nutriționale acordate instant de dieteticieni experimentați, vorbitori nativi de limba română, ajutaţi de tehnologie și folosind aplicaţia WhatsApp drept canal de comunicare. Scopul este acela de a acorda sprijin și informații relevante şi personalizate doritorilor. Acestea sunt oferite în funcție de stilul lor de viață, de alegerile alimentare, istoricul medical, particularitățile și targeturile în privința numărului de kilograme vizat, pentru ca ei să-și mențină motivația și rezultatele de lungă durată.

În spatele programului se află o echipă numeroasă, formată din peste 20 de specialişti turci, printre care renumita Gizem Şeber (director nutriţional), alături de 3 colegi români. Aceștia se ocupă 1 la 1 de ședințele de consiliere cu utilizatorii, la care se adaugă ședințele telefonice lunare și evaluările zilnice prin WhatsApp, însoțite de planul de alimentație aferent. Până în prezent, Fit Brokoli a ajuns la peste 30.000 de clienți, bazându-se pe tehnologii precum învățarea automată, pentru a ghida și sprijini dieteticienii.

Cum funcţionează Fit Brokoli

Fit Brokoli îi ajută pe utilizatori să-şi creeze şi să menţină o serie de obiceiuri sănătoase permanente, menite să le ofere mai mult decât simple schimbări temporare de greutate. Pentru că motivația este esențială atunci când vine vorba de atingerea obiectivelor, echipa Fit Brokoli devine un prieten și partener în întregul proces de schimbare a stilului de viață.

Înțelegând avantajele prezentului, date de tehnologie, compania a dezvoltat DietGPT, o interfață care lucrează cu ChatGPT și formulează propuneri de planuri alimentare incipiente, în baza acordului exprimat explicit de către utilizator și a detaliilor despre preferințele dietare furnizate de acesta.

Cu alte cuvinte, utilizatorii completează un formular inițial, care include informații despre vârstă, greutate (greutatea actuală și greutatea vizată), stil de viață, categorii alimentare consumate în mod obișnuit, alergii, alte probleme de sănătate. Ulterior, prin intermediul inteligenței artificiale (DietGPT), este creat un plan alimentar personalizat care respectă toate criteriile anterior menționate. Acesta este trimis mai apoi potențialilor clienți prin WhatsApp, cu o prezentare a serviciilor oferite de Fit Brokoli pe termen lung.

Acest serviciu este gratuit. Prin utilizarea serviciului DietGPT, utilizatorii primesc un trial (o perioadă de testare) de o lună, timp în care vor fi consiliați și de un dietetician real.

Tehnologia îmbunătăţeşte sfaturile de nutriţie

Fit Brokoli se bazează pe tehnologie pentru a oferi un serviciu de top într-un mod accesibil și simplu.

„Este foarte ușor să obții o dietă sau niște sfaturi nutriționale de pe internet. Partea grea este să le aplici, să-ți menții motivația, să ți se potrivească. Asta pentru că viața nu merge conform planului, nici măcar rutina zilnică. Așa că oferim nelimitat (în timpul orelor de lucru), sfaturi nutriționale instant și personalizate, prin WhatsApp. Utilizatorii noștri trimit în mod constant fotografii cu mesele lor pentru a fi evaluate de experți, ceea ce înseamnă că planul de mese poate fi ajustat cu ușurință atunci când este necesar. Pentru a rezuma, prin Fit Brokoli, am răspuns cu expertiză și tehnologie la ritmul rapid și nevoile imprevizibile ale publicului modern,” arată Bekir Şirin, CEO Fit Brokoli.

Ce spun utilizatorii

În acest moment, Fit Brokoli este prezent în Turcia, Olanda și România, iar alte 10 piețe globale sunt în faza de lansare.

Această expansiune rapidă nu este surprinzătoare, mai ales dacă ne gândim la nivelul de satisfacție Fit Brokoli, care ajunge la un procent de 96% în rândul totalului de utilizatori. De asemenea, scorul NPS (scor net promotor) al serviciului este 41.

Ce spun dieteticienii şi nutriţioniştii

„În urma experienței din ultimii 2-3 ani, majoritatea oamenilor au dorința de a îndeplini anumite nevoi practic, eficient și din propria casă. Același lucru l-am observat și în domeniul nutriției, în care activez de aproape 10 ani. Oamenii cu care lucrez au nevoie de o bună comunicare pentru a rămâne motivați, mai ales pe termen lung. Prin servicii precum cele oferite de Fit Brokoli, putem ajunge la mai multe persoane, iar utilizatorii pot dezvolta o legătură mai strânsă cu dieteticianul, ceea ce duce la rezultatele dorite,” arată Ioana Mesea, nutriționist-dietetician şi coordonator al echipei de dieteticieni Fit Brokoli din România.

Servicii şi abonamente

Există 2 tipuri de abonamente dintre care clienții pot alege: abonament lunar sau anual. În plus, după completarea pachetelor de minimum 3 luni integrale achiziționate (text și programare lunară), utilizatorii se pot transfera la abonamente lunare mai ieftine doar prin mesaje text. Pentru lansarea în România, compania a anunțat un serviciu gratuit de 1 lună pentru utilizatorii DietGPT. Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial.

Serviciile Fit Brokoli pot fi achiziționate și utilizate de clienți persoane fizice, dar și persoane juridice. Branduri precum Pepsi Turkey sau Arçelik, compania mamă a Beko, au optat pentru pachetele Fit Brokoli, oferind angajaților lor oportunitatea de a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Citeşte şi: Cum să…

Citeşte şi: Gustos şi…

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *