Festivalul de Film Feminist a organizat o campanie stradală în parcul Cișmigiu din Capitală. Aceasta a fost menită să atragă atenția oamenilor asupra problematicilor legate de egalitatea de gen.

Campania stradală a avut loc în ultimele două zile ale festivalului, în cadrul proiectului „Viitorul este Egal”, și a adus împreună 18 tineri, care au interacționat cu aproximativ 300 de persoane. O parte dintre ei sunt elevi/e care au beneficiat de o serie de 3 ateliere de educație non-formală pe tematica egalității și violenței de gen, iar celelalte persoane care au participat au fost voluntari/e care s-au alăturat pentru că egalitatea de gen este o cauză pentru care luptă.

Citeşte şi: Festivalul…

Campanie stradală, parte a Festivalului de Film Feminist

Pentru Andreea, elevă în Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, campania a fost un prilej de a învăța mai multe despre lumea în care trăiește. „Campania a fost super pentru mine, pentru că îmi place să vorbesc cu oamenii, îmi place să interacționez și să-i cunosc, și oarecum așa și văd cum stau lucrurile în societatea noastră, pentru că fiind o adolescentă, n-am foarte multă experiență și vorbitul cu oamenii simt că mă ajută să mă dezvolt,” a spus ea.

Și Alex, din echipa A.R.T. Fusion, a rămas cu amintiri frumoase în urma experienței de a coordona această campanie. Ea a început procesul prin a cunoaşte participanţii şi participantele și a povesti mai multe despre problemele cu care se confruntă, în mod special, fetele. Au stabilit împreună niște obiective, printre care să le atragă atenția oamenilor din spațiul public asupra hărțuirii stradale. O altă tematică și discuție în cadrul campaniei a fost reprezentată de rolurile de gen. Voluntarii şi voluntarele au pregătit o serie de mesaje și de poze pe marginea cărora au discutat cu oamenii din parc.

În ceea ce privește discuția despre hărțuire stradală, mulți oameni nu erau de acord cu astfel de practici, mai povestește Alex: „Spuneau că la noi se întâmplă foarte des, că fetele sunt foarte vulnerabile, mai ales cele tinere, că nu se vorbește foarte mult nici acasă, mai ales că nu ai cui să spui, că hărțuirea stradală nu e considerată importantă. Unii dintre oamenii cu care am vorbit au zis însă că, pe termen lung, asta poate afecta foarte tare fetele/femeile, că pot ajunge să fie foarte introverte, că de la a nu spune că au fost fluierate pe stradă, pot ajunge să nu spună nici ulterior, că au fost atinse fără permisiune.”

Citeşte şi: Asociaţia…

Despre proiectul „Viitorul este Egal” şi Festivalul de Film Feminist

Proiectul „Viitorul este Egal” este derulat de Asociația A.R.T. Fusion, în parteneriat cu Asociația Necuvinte, cu sprijinul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este promovarea egalității de gen și a drepturilor omului la nivelul tinerilor din București prin campanii de conștientizare, campanii stradale și advocacy.

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Festivalul de Film Feminist, care a oferit cadrul desfășurării acestei campanii, este finanțat de către Consiliul Europei, prin Fundația Europeană pentru Tineret și sponsorizat de către Ambasada Spaniei.

Parteneri: Ambasada Suediei, Fundația Culturală Greacă, Ambasada Mexicului în România, Prisma, Gen, revista, Asociația Iele-Sânziene, Girl Up România, Fundația Friends for Friends – In a Relationship

Parteneri media: IQ Ads, Munteanu, Flawless, Movienews.ro, Cinepub, Educație Privată, Igloo, Zile și Nopți, Bucharest Cultural Events, Film Menu, Radio România Actualități, Spotmedia.ro.

Lifestyle & Leisure

One Reply to “Festivalul de Film Feminist: campanie stradală în parcul Cișmigiu”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *