Sănătatea părului nu este influențată doar de factorii genetici și alimentație, ci și de mediul înconjurător. Dr. Constantin Venerus Popa, medic primar dermatolog, ne atenționează că acesti factori pot avea efecte negative asupra scalpului, iar pentru a le atenua poți să ai în vedere următoarele sfaturi:

  • Folosește un șampon potrivit nevoilor părului și scalpului tău și spală-ți părul de câte ori simți nevoia cu apă călduță, nu fierbinte. Apa fierbinte stimulează secreția de sebum.
  • După spălare, usucă-ți părul cu ajutorul unui prosop moale și renunță să-l freci insistent pentru a nu irita scalpul.
  • Dacă te pregătești pentru o zi cu activități în aer liber și ai părul scurt sau tuns zero, protejează-ți scalpul cu loțiune sau spray cu factor de protecție solară sau purtând pe cap o pălărie sau șapcă.

Atunci când petrecem mult timp în aer liber suntem mai expusi la factorii externi de mediu. Dr. Constantin Venerus Popa adaugă: „Bărbații transpiră mai mult, sunt mai predispuși la apariția mătreții și la căderea părului. Viața activă, stresul, poluarea, transpirația, secreția ridicată de sebum, radiațiile UV, spălarea neregulată și dieta contribuie la apariția mătreții. De aceea trebuie să folosim un șampon care să curețe în profunzime, dar care să și întărească bariera naturală de protecție a scalpului.”

Pentru îngrijirea pielii capului și părului poți apela cu încredere la șamponul antimătreață CLEAR Men, șamponul antimătreață pentru bărbați numărul 1 în lume. CLEAR Cool Sport Menthol cu BIONUTRIUM 10 și extract de mentă este soluţia ideală pentru o senzaţie de confort, CLEAR 24 Fresh cu BIONUTRIUM 10 și extracte de ceai verde, ginseng este soluţia ideală pentru o senzație de prospețime ce durează întreaga zi, iar CLEAR Refreshing Grease cu BIONUTRIUM 10 și esenţe de citrice este soluţia ideală pentru a ajuta la menținerea sub control a scalpului cu tendință de îngrășare.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.