Ultimii ani au înregistrat o creştere exacerbată a ofertei pentru programele destinate seniorilor, care deşi au fost iniţiate de guvernul spaniol pentru a oferi suport staţiunilor turistice în perioadele de extra-sezon, în momentul de faţă s-au generalizat pentru toate destinaţiile, prin oferte de multe ori prea mici pentru a fi adevărate.

„Anul acesta pentru programele destinate seniorilor am avut o creştere 24% pe toate destinaţiile, în special cele culturale, cum sunt Roma, Londra, Italia – Toscana, Istanbul, Israel. În schimb, avem solicitari mai puţine pentru vacanţele de seniori de tip sejur, pentru că turiştii îşi doresc mai mult să viziteze. Ceea ce nu au înţeles însă unii dintre turişti este că multe dintre ofertele low-cost pentru seniori includ hoteluri aflate la marginea staţiunii sau chiar în afara acesteia, ceea ce înseamnă că într-un fel sau altul sunt obligaţi să achite excursiile opţionale sau vor fi nevoiţi să folosească taxi-ul pentru a ajunge în oraş. Un preţ mai mic al pachetului nu înseamnă că vor economisi, dimpotrivă, la final când vor trage linie îşi vor da seama că au cheltuit de fapt aceeaşi sumă sau în plus. Pentru cca 10 euro pe zi, ce reprezintă diferenţa între o ofertă low-cost şi una de calitate, nu merită stricată vacanţa”, explică Daniela Dumitrica, Marketing Manager Paralela 45.

Cele mai achiziţionate vacanţe pentru seniori anul acesta au vizat destinaţiile culturale precum Istanbul (195 euro pentru 4 nopţi cazare şi mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oraş), Roma (295 euro pentru 5 nopţi cazare şi mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oraş), Anatolia şi Riviera Mediteranei (345 euro pentru 7 nopţi cazare şi demipensiune la hotel 4 stele/ avion/ transfer) şi Sorrento – Coasta Amalfitana (375 euro pentru 7 nopţi cazare şi demipensiune hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oraş). La aceste preţuri se adaugă taxele de aeroport începând de la 95 euro/persoană.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *