Atunci când se instalează zilele călduroase, organismul face eforturi să își regleze temperatura pentru a se adapta acestora. Energia poate fi obținută printr-o alimentație sănătoasă, care îți va furniza nutrienții de care ai nevoie. Dieta de vară trebuie să fie compusă din mese ușoare, slab calorice, dar bogate în vitamine, minerale și antioxidanți.

conserve Eva

Carne slabă

Pe timpul verii, este recomandată carnea de pui, dar și de pește sau de vită, preparată la aburi sau grătar. Peștele reprezintă cea mai sănătoasă opțiune, fiind ușor de digerat, cu un conținut scăzut de grăsimi și o cantitate mare de apă în comparație cu celelalte tipuri de carne. Încearcă conservele de ton și sardine de la EVA, preparate din cele mai bune părți ale peștelui, bogate în proteine, aminoacizi și minerale!

cos fructe si legume

Fructe și legume

Vitaminele și mineralele acționează ca un suport energetic pentru organism, prevenind deshidratarea și dezechilibrele. Anumiți compuși din fructe și legume formează o barieră naturală care protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete. Morcovul este recomandat în acest sens, deoarece conține beta-caroten, un scut extrem de eficient împotriva razelor UV.

Lactate și brânzeturi

Rolul acestora este să suplimenteze pierderile de calciu și magneziu care se produc din cauza transpirației abundente și să furnizeze corpului proteine. Evită sau consumă cu moderație brânzeturile grase, precum cașcavalul. Optează în schimb pentru caș, urdă sau telemea, care reechilibrează aportul de substanțe nutritive esențiale precum sodiul, acidul folic, vitaminele A, B, D și E.

Cereale

Cerealele nu trebuie să lipsească din dieta ta de vară, deoarece asigură procentul optim de fibre și glucide în organism. Acestea sunt slab calorice, ușor digerabile, mențin sub control glicemia și secreția de insulină. Beneficiile lor se dublează în combinație cu iaurtul, care favorizează digestia și detoxifierea, prevenind riscul apariției de boli intestinale.

Apă     

În timpul verii, trebuie să bei zilnic cel puțin doi litri de apă plată la temperatura camerei, pentru o hidratare cât mai bună a țesuturilor. Poți suplimenta aportul de lichide prin sucuri naturale și ceaiuri răcoritoare, cu un conținut bogat în vitamine. Evită alcoolul și băuturile cu cafeină sau zahăr, care au un efect diuretic și favorizează deshidratarea.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *