Când este vorba de propria devenire, fiecare își alege propria cale, dar ne alterăm zilnic sinele și imaginea. În cuvintele lui Christian, din Nip/Tuck, nu încetăm să căutăm perfecțiunea decât atunci când murim. Totuși, cât de departe este prea departe de noi înșine? Mi-am pus întrebarea în timp ce prietena mea căuta pe Google injecții botox pentru buze la prețuri competitive.

“În definitiv, ce-i în neregulă cu buzele tale?”, am întrebat-o. Încerc să o văd altfel, rece, ca pe o femeie recent întâlnită pe stradă. Reușesc. În fața mea, în cafeneaua asta cochetă, stă o femeie foarte frumoasă. Una care n-are nevoie de injecții botox în buze. C. este o femeie frumoasă și anxioasă, orgolioasă și ușor isterică. Acum are privirea umezită de lacrimile pe care și le reține și pe ecranul laptopului ei se succed, cu viteza luminii, termenii atât de potrivnici mie: “operații estetice preț“, “botox preț“.

“Sunt oribile”, îmi spune C. gândindu-se la buzele ei neatinse de botox încă. “Colega mea tocmai și-a injectat botox în frunte. E a treia intervenție pe care o face. E o adeptă a operațiilor estetice la prețuri competitive oferite de clinica Zetta. Am vorbit cu ea și m-a sfătuit să apelez la ei pentru injecții botox în buze. La ei sau la alții, dar să apelez. Să scap de complex”, răsuflă ea. Mă uit la buzele ei oribile și nu mă pot abține să nu mă enervez. Mă ridic și plec.

Ajunsă acasă, îmi privesc laptopul ca pe aghiotantul lui Mefisto. Apăs butonul de power. Goggle: “botox“. Wikipedia mă ajută: toxina botulinică este o neurotoxină de natură proteică, fiind o exotoxină de origine bacteriană, care acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. Google: “botox preț“. Citesc câteva povești, pe un forum de specialitate. Aflu că nu e atât de scump ca-n imaginația mea. Aflu că, uneori, e necesar. Google: “operații estetice preț“. Citesc poveștile altora, pe alt forum. Cum s-au luptat ani de-a rândul cu cine știe ce complex. Cum au economisit. Cum au îndurat intervenții invazive sau nu, complicate sau nu. Cum au zâmbit puțin, după. Cu majuscule, despre riscuri. Tot cu majuscule, despre rezultat.

Citind poveștilor unor domni pe care un nas prea mare îi împiedică să invite o doamnă la cafea sau a doamnelor pe care forma labiilor le împiedică să ajungă la orgasm… încep să înțeleg că e important. Și că, uneori, chirurgia estetică e o soluție. Deschid o nouă pagină Google și caut acea clinică. Zetta. Verific echipa. Mă uit la poze. Mă asigur că au experiența necesară. Și tehnologia. Apoi o sun pe C.

Nu sunt oribile buzele tale, dar voi merge cu tine. O să te țin de mână, dacă promiți să faci la fel când ridurilea astea de pe frunte se vor hotărî să-și facă de cap. Ce zici?

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *