Sunt zile în care ritmul vieții devine aproape insuportabil de rapid, iar tot ce e frumos pare departe de noi. Știm deja că frumusețea se naște în interior, dar și că fashion înseamnă exprimarea acelei frumuseți interioare. Însă nu mereu avem timpul necesar pentru a o exprima corect. Pare încă și mai dificil dacă trebuie să ne schimbăm look-ul pe parcursul zilei. Însă adevărul e că frumusețea începe cu simplitate, iar noi o putem folosi pentru a trece ușor de la o ținută de zi la ținută de seară. Mai ales dacă avem la dispoziție accesorii perfecte.

Micuța rochie neagră

De la Coco Chanel și până la Wallis Simpson, Ducesă de Windsor, micuța rochie neagră a creat adevărate pasiuni în rândul femeilor cu bun-gust. Chiar ducesa spunea că nu există nimic care să poată înlocui o rochie neagră, dacă este rochia potrivită. Așa cum ea a dovedit geniul lui Chanel în modă, fiind rezistentă la schimbările de trend, versatilă și accesibilă, tot ea ne poate ajuta și să trecem simplu și rapid de la o ținută de zi la ținută de seară. Hainele și accesoriile negre împrumută din simbolismul acestei culori și ascund profunzime, mister și poezie, dar sunt și extrem de versatile.

Accesorii pentru ținuta de zi

Nu știu alții cum sunt, dar eu am descoperit că există câteva lucruri care îmi înveselesc ziua la birou. Culorile intense, feminine, materialele moi, florile și bijuteriile cu însemnătate. Toate aduc un pic de personalitate într-un loc impersonal și toate mă fac să zâmbesc puțin, chiar și în cele mai obositoare zile. Dacă am în față o zi lungă aleg, aproape instinctiv, o micuță rochie neagră și câteva accesorii frumoase și confortabile: o cămașă fuchsia, din material moale, flori, pentru un strop de frumusețe, și broșa mea preferată de la Borro Design.

Rar port mai multe bijuterii, dar îmi place să aleg zilnic altceva și întotdeauna mizez pe piese care ascund o poveste frumoasă, pe care o știu doar eu. Aici am ales o broșă cu libelulă, pentru că libelula simbolizează reînnoirea, schimbarea, întrebările mature și căutarea marilor răspunsuri. Plus că e made by Borro Design, un brand creat de femei, pentru femei.

Vezi și: Borro Design, un brand de accesorii handmade…

Accesorii pentru ținuta de seară

Am spus deja că rochia neagră este mai mult decât fashion statement. Așadar, pentru a trece de la ținută de zi la ținută de seară, am renunțat la cămașa moale, color block și am înlocuit poșeta imensă de laptop cu una creată manual din mărgele colorate. O adevărată explozie de culoare! Am asortat poșeta de seară cu o centură superbă, cu motive etno. Ambele accesorii sunt tot de la Borro Design, handmade de femei din India, Indonezia și Vietnam.

Fiecare accesoriu pe care-l purtăm ascunde o poveste. Însă anumite povești ne inspiră și ne ajută să fim mai frumoși, trup și suflet. Accesoriile pe care le-am ales pentru realizarea acestui material sunt cu adevărat frumoase. Conceptul Borro Design înseamnă design de accesorii handmade pentru femei, la prețuri corecte. Însă brandul oferă și oportunități și joburi femeilor din zone defavorizate și aduce astfel un plus de frumusețe în industria fashion.

Putem trece de la ținută de zi la ținută de seară fără efort și ne putem simți cu adevărat frumoase de-a lungul zilei. Mai ales dacă alegem piese atemporale, ca rochia neagră. Important este să condimentăm ținutele noastre cu accesorii comode, pentru un plus de confort. Dar și cu piese care ascund frumusețe și însemnătate. Și care ne scot în evidență propria frumusețe și ne inspiră să fim un pic mai buni și mai atenți la tot ce e frumos în viață.

Concurs

Știm că și voi, cititoarele flawless, vă doriți și meritați accesorii create manual cu multă pricepere și infinit drag. De aceea v-am pregătit un super concurs, tot la feminin. Puteți participa AICI pentru a câștiga una dintre poșetele de mai jos.

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *