Auzim din ce în ce mai des că îngrijirea tenului e importantă pentru viitorul nostru. Cu toate astea, studiile arată că românii nu acordă încă suficientă atenție utilizării produselor de igienă orală și îngrijire a tenului și corpului. Online, se spune că suntem codașii Europei la acest capitol și asta nu ne face deloc să ne mândrim că suntem români. Există, în schimb, și produse preferate de noi toți: produsele de îngrijire fabricate în România și cele cu extracte naturale. De aceea vorbim astăzi despre o cremă de față cu ingrediente naturale made in România. Dar care?

Cum alegem o cremă de față cu ingrediente naturale

Crema de față se alege în primul rând în funcție de tipul de ten, deoarece o cremă destinată tenului gras se poate dovedi chiar dăunătoare unui ten uscat, pe care l-ar usca, probabil, încă și mai tare. De aceea este foarte important să alegem produsele de îngrijire în funcție de tipul de ten pe care ni l-a dăruit natura, și nu fiindcă ne încântă o reclamă sau un ambalaj frumos. Indiferent ce gamă sau brand preferi, alege întotdeauna crema potrivită tipului tău de ten.

Herbagen ne pune la dispoziție o gamă de îngrijire a tenului cu ingrediente naturale și extract de melc, cu multe variante, potrivite fiecărui tip de ten. E adevărat că pe piață există și alte variante foarte bune, dar am ales să aduc în discuție această gamă pentru că mi se pare perfectă ca exemplu: cuprinde produse diferite pentru tenuri diferite, are un rapot calitate-preț excelent, produsele conțin ingrediente naturale în proporție de până la 99%, conțin extract de melc și sunt disponibile online.

Despre extractul de melc

Extractul de melc este folosit de multă vreme în industria cosmetică fiindcă, în ciuda numelui și a originii, aduce foarte multe beneficii la nivelul pielii. Deoarece extractul de melc este un amestec complex de acid glicolic, proteine, acid hialuronic, peptide și alte elemente benefice, acest ingredient extract din secreția melcilor este extrem de util la hidratarea și vindecarea pielii. Studiile arată că „extractul de melc îmbunătățește starea pielii prin creșterea abilității naturale a dermei de a prelua și de a menține apa la nivelul ei și poate avea proprietăți locale de vindecare a rănilor”.

Cum alegem crema de față dacă ne confruntăm cu un ten acneic?

Dacă atunci când vorbim despre tenul uscat, mixt, gras sau normal, alegerea cremei este ceva mai ușoară, există și diferite tipuri de ten cu probleme, care au nevoie de produse specifice de îngrijire și hidratare. Cel mai frecvent întâlnit este tenul acneic, caracterizat de erupțiile specifice numite coșuri, dar și de semnele rămase de la vindecarea acestora. În gama de mai sus există și o cremă dedicată acestui tip de ten, iar ea se numește Cremă intensivă antiacneică cu extract de melc. Reprezintă și ea un bun exemplu de cremă potrivită tenului acneic, pentru că are câteva beneficii importante, pe care le puteți folosi ca ghid în alegerea unei creme eficiente anti-acnee:

• conține ingrediente de origine naturală în proporție de 99%;
• conține extract de melc, iar acesta ajută la exfolierea ușoară a pielii, îndepărtarea celulelor moarte și vindecarea semnelor post acneice;
• conține oxid de zic, ingredient care normalizează secreția de sebum și are efect anti-inflamator; este și un antibacterian natural;
• conține extract de gălbenele, un ingredient care ajută la cicatrizarea și calmarea tenului;
• multe alte ingrediente naturale cu proprietăți benefice, precum uleiul esențial de lavandă, uleiul de arbore de ceai și alantoină.

Toate cremele de față pe care le-am prezentat în acest articol sunt fabricate în România, conțin ingrediente naturale și sunt disponibile online, la preț mic. Nu am ales aceste produse pentru a face reclamă fiindcă știm că multe altele sunt disponibile pe piață și acestea ar putea constitui variante la fel de bune. Însă noi ne-am propus să arătăm că e ușor să alegi o cremă de față cu ingrediente naturale benefice și că există și variante românești cu care ne putem mândri aici, dar și peste hotare.

P.S. Dacă vrei și tu să testezi gama de mai sus, nu uita să participi la CONCURSUL organizat de partenerii noștri.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *