Pufoase şi delicioase, cupcake-urile făcute în casă şi preparate cu dragoste le puteţi transforma în deserturi inedite, cu care să vă impresionaţi şi răsfăţaţi deopotrivă familia şi prietenii! Se prepară uşor şi se decorează după propria imaginaţie! Iată cum:

Timp de pregătire: 35 de minute

Dificultatea reţetei: uşoară

Număr porţii: 12

Ingrediente:

Pentru Blat:

150 gr faină
40 gr cacao pudră
1 gr bicarbonat
3 gr praf de copt
1 gr sare
70 gr unt
2 ouă întregi
150 gr lapte condensat Maresi
120 gr zahăr pudră

Pentru Cremă:

100g zahăr
2 albuşuri
110g unt
2 linguriţe de apă

Maresi 1.

Mod de preparare:

Blat:

Încălziţi untul şi apoi spumaţi-l cu zahărul, peste care adăugaţi ouăle şi laptele condensat Maresi. Într-un bol separat amestecaţi faina cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt şi sarea, apoi adăugaţi compoziţia aceasta peste cea cu unt şi amestecaţi până la omogenizarea completă.

Încălziţi cuptorul la 180 grade, puneţi compoziţia în formele de cupcake cu ajutorul unei linguri, apoi introduceţi-le în cuptor pentru 20 de minute. După ce le scoateţi din cuptor verificaţi cu ajutorul unei scobitori dacă sunt bine coapte şi lăsaţi-le la răcit.

Cremă:

Într-o oală la foc mic se topesc 40g zahăr cu o lingură de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere mai aşteptaţi 2-3 minute, apoi stingeţi flacăra. Zahărul rămas se bate spumă împreună cu albuşurile. Se toarnă în fir subţire siropul fierbinte de zahăr şi se mixează puternic crema până când amestecul se răceşte. Cu ajutorul mixerului incorporaţi untul în bezea, crema de unt fiind gata în câteva minute.

Puteţi da o culoare foarte frumoasă cremei cu ajutorul unor fructe de pădure presate sau frunze de mentă încorporate în cremă.

Această reţetă de Cupcake cu Lapte Condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Poftă bună! Să o savuraţi cu plăcere!

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *