Grădinăritul este una dintre cele mai plăcute și relaxante activități, care te apropie de natură și îți poate aduce imense satisfacții. Ce te faci, însă, dacă nu ai norocul să locuiești la curte? Cu puțină pricepere și imaginație, îți poți construi o grădină bine organizată în propriul balcon.

Chiar și într-un balcon mic, poți să maximizezi spațiul găsind modalități de a dispune unele ghivece pe verticală. În plus, acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme și poți folosi jardiniere pentru marginile balconului, coșuri sau cutii pentru sol sau spaliere pentru plantele agățătoare. Totuși, este înțelept să începi cu mai puține ghivece, atfel încât să oferi suficient spațiu plantelor, pentru ca acestea să crească și să se dezvolte armonios.

Alain-Souchon Pomisor

Dacă iubești florile și visezi la un mic spațiu plin de culoare și parfum, trandafirii in ghivece de pe FamousRoses.eu sunt alegerea ideală. Alain Souchon te va cuceri prin forma sa perfectă și parfumul puternic. Acest trandafir compact și echilibrat se bucură de o înflorire abundentă și continuă pe durata întregului sezon. Folosește un ghiveci cu orificii în partea inferioară, pentru a evita suprasaturarea cu apă. Este important ca peretele acestuia să fie stabil și rezistent la condiții de umezeală.

Bonita este un alt trandafir spectaculos, cu flori portocalii abundente, un parfum puternic și un frunziș foarte sănătos, de un verde închis. A fost creat de către L. Pernille Olesen în 1996 și introdus în Danemarca de către Poulsen Roser în 2001 sub denumirea de ‘Bonita Renaissance’. Înflorește continuu pe toată perioada sezonului și atinge înălțimi între 100 și 150 cm. Florile au nevoie de multă lumină, așa că ai grijă la eventualele obstacole precum copacii situați în fața ferestrei, care pot reduce expunerea la soare.

Și legumele sau plantele aromatice pot fi cultivate în balcon dacă vrei să consumi alimente 100% bio. Ardeii, roșiile, busuiocul sau coriandrul au un gust natural, aromat, absolut delicios, și, în același timp, pot oferi balconului tău un aspect inedit și pitoresc, cu un aer rustic. Cultivând propriile legume, ai grijă de sănătatea ta și a familiei, dar poți face și economii.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *