Nu știu alții cum sunt și ce relație au cu pantalonii lor, dar pentru mine aceasta a fost mereu una dificilă. Capri sau jeans, cu talie înaltă sau joasă, pantalonii au fost mereu obiectele vestimentare cel mai puțin iubite și dorite în garderoba mea. Asta se întâmplă pentru că sunt mai mereu grăbită și-mi place să fac cumpărături mai ales online. Iar la pantaloni mi s-a părut întotdeauna dificil spre imposibil. Am descoperit însă și pantaloni de care m-am îndrăgostit online și care mi-au îndeplinit toate așteptările și în realitate: pantaloni cu buzunare laterale, ușor de asortat la orice ținută.

Am decis să scriu acest articol atunci când mi-am dat seama că mi-a fost mai ușor să citesc Metafizica lui Heidegger decât să învăț cum să-mi aleg și să-mi cumpăr pantalonii online. Nu pretind însă să fi înțeles complet și corect nici una dintre aceste două probleme existențiale, deși am învățat câteva trucuri de-a lungul timpului.

Fermoar, nasturi sau ambele

O regulă esențială în alegerea pantalonilor este modul în care se închid. Cu fermoar, nasturi sau ambele – toate variantele sunt bune, dar una singură e preferabilă. Mai ales dacă avem o siluetă clasică, tip clepsidră, sau dacă ne încadrăm în tipologia „femeie cu forme”.

Indiferent cât mi-ar plăcea o pereche de pantaloni, întotdeauna optez pentru varianta care are atât fermoar, cât și nasturi. Nu doar pentru că oferă un plus de siguranță, ci și pentru că ea reușește să creeze acea siluetă cu forme flawless. Mai ales dacă vorbim despre o pereche de pantaloni cu buzunare laterale, care pot mări optic zona șoldurilor dacă nu sunt perfect adaptați siluetei noastre.

Citește și: 3 în 1: rochie casual

Vrei calitate? Uită-te la material!

Dacă materialul fustelor și al rochiilor e ales atât pentru privirile altora, cât și pentru confortul tău, la pantaloni, problema confort devine și mai importantă. De aceea e important să alegem piese din materiale de calitate: pentru confort și din respect pentru pielea noastră.

Recent, am optat pentru o pereche de pantaloni cu buzunare laterale de la www.dames.ro. M-a atras modelul conic, dar m-a convins 100% materialul, bumbac satinat de calitate. Magazine online sunt destule încât să ai de unde alege și fiecare producător își laudă produsul cu reclame și fotografii profesionale. Indiferent de unde ai opta să cumperi, însă, e bine să verifici materialul înainte de a pune produsul în coș.

Cei trei C

Dacă la diamante vorbim atât despre carat, cât și despre culoare și claritate, la pantaloni vorbim tot despre cei trei C. Ai modei, de data asta. Mă refer la culoare, la croială și la confort.

Pantalonii sunt o piesă esențială în orice garderobă, mai ales dacă alegem un model timeless: pantaloni cu buzunare laterale. Pentru că vorbim despre o variantă clasică, cromatica poate fi originală sau neutră. Eu am optat pentru o variantă galben ocru, o culoare solară și plină de optimism. Croiala este clasică, ca pantalonii să fie ușor de asortat cu aproape orice. Iar buzunarele sunt comode și oferă un plus de confort.

Chiar dacă eu am ales să port noii mei pantaloni cu o bluză office, combinațiile posibile sunt nenumărate. Varianta la care visez momentan este o combinație atipică: bluză cu accente tradiționale sau ie, asortată cu pantaloni cu buzunare laterale. Totul în culori solare, pentru un plus de chic în orice context urban.

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *