SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, a ajuns anul acesta la ediția a XVII-a. În cadrul acestui proiect sunt programate trei workshopuri care vor avea loc în Montepulciano (Italia), în Traunstein (Germania) și la Casa Artiștilor din Bușteni (România). Bursele se acordă pentru următoarele instrumente: pian, vioară, violă, violoncel și canto.

Cui i se adresează programul SoNoRo Interferențe

Programul SoNoRo Interferențe se adresează muzicienilor români, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani, și a fost inițiat pentru a crea pe termen lung o elită muzicală, continuând demersul Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene. Timp de 16 ani au fost acordate peste 500 de burse, iar organizatorul, Festivalul SoNoRo, și partenerii săi au investit constant în educația tinerilor artiști, cu scopul ca aceștia să obțină performanțe individuale și să dezvolte pe termen lung o carieră excepțională.

Ce spune Răzvan Popovici, inițiatorul programului

Sunt nerăbdător să lucrăm cu bursierii acestei ediții!

Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și inițiatorul programului SoNoRo Interferențe
Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo

„Suntem mândri că cel de-al doilea proiect SoNoRo, creat imediat după Festival, în urmă cu 17 ani, a pregătit bursieri care au obținut rezultate extraordinare şi care au studiat la instituţii prestigioase de muzică din Londra, Berlin, Viena, Zürich, Hamburg şi Bucureşti. Este emoționat să întâlnim în fiecare an bursieri noi și tineri muzicieni care au participat deja la programele noastre și doresc să își consolideze cunoștințele și să își rafineze tehnica de interpretare. Și mai emoționante sunt concertele de la finalul fiecărui workshop, atunci când bursierii interpretează în fața publicului alături de maeștrii lor. Prin rezultatele pe care le-am obținut de-a lungul anilor cu acest program, am demonstrat că proiectul este bine gândit și că nu poate decât să meargă înainte an de an.

Sunt extrem de bucuros că în acest an Vodafone, o companie care susține numeroase programe dedicate educației, a ales să sprijine și SoNoRo Interferențe! Cu un asemenea partener puternic, suntem motivați să creștem o nouă generație de bursieri și să o îndrumăm către performanță.

De asemenea, îi mulțumesc pentru încredere echipei de la Institutul Cultural Român, care este în continuare partenerul workshopului din Montepulciano. Sunt nerăbdător să lucrăm cu bursierii acestei ediții!” – a declarat Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și inițiatorul programului SoNoRo Interferențe.

Programul SoNoRo Interferențe 2023

Programul SoNoRo Interferențe 2023 are următoarea structură:

I. Palazzo Ricci / Montepulciano, Italia, 2 – 9 aprilie;

II. Traunstein / Germania, 10 – 16 aprilie;

III. Casa Artiștilor / Bușteni, România, 9 -15 octombrie.

Despre concertele de la finalul programului

La finalul programului de studiu, bursierii vor susține două concerte împreună cu profesorii lor: 14 aprilie – un concert privat, în Wimm; 16 aprilie – un concert public la Vereinshaus din Traunstein.

Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerelor talente muzicale și constă în gratuitatea cursurilor cu durata de o săptămână (muzică de cameră și instrument solo: vioară, violă, violoncel și pian; canto), cazarea și mesele pe durata programului. Mai multe informații sunt disponibile pe https://interferente.sonoro.ro/.

Sponsori şi parteneri

Prezentat de Vodafone

Partener principal: Institutul Cultural Român

Parteneri: Palazzo Ricci, Festival di Pasqua Montepulciano, Chiemgauer Musikfrühling, Casa Artiștilor din Bușteni, Ensemble Raro, Festivalul SoNoRo

Citeşte şi: Turneul…

Citeşte şi: Răzvan…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *