Atunci când nu am energia necesară și dispoziția de a mă reconecta cu natura sau când termin mult prea târziu cu atribuțiile de serviciu, îmi regândesc ritualul de relaxare.

Fie mă veți regăsi adesea savurând povești, emoții și cuvinte din cărțile mele favorite, care m-au ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi, fie mă veți regăsi în fața calculatorului sau a televizorului antrenată complet cu sufletul în filme care-mi oferă relaxarea mult dorită. Netflix a devenit în ultima vreme una dintre cele mai mari pasiuni. De altfel, cu siguranță se află și pe lista activităților tale.

Și, așa cum orice carte bună o absorb cu întreaga ființă și o savurez din nou, și din nou, de fiecare dată când cad în mrejele sale, asemeni se întâmplă și cu seria de super filme care mi-a captivat timpul liber.

Iar astăzi îți vin în ajutor, ca de la o prietenă la alta, cu 3 sugestii de super filme care m-au încântat și care merită să fie văzute și de către tine.

Zodiac (2007)

Mereu am fost de părere că este mai mult decât necesar și interesant să cunoști cât mai multe limbi, limbaje de programare sau modalități unice de interpretare a unor texte/mesaje. Iată că Zodiac îmi confirmă această afirmație prin prisma acțiunii sale.

Zodiac este un film dramatic și misterios în același timp, a cărui acțiune este bazată pe fapte reale și are loc în San Francisco. Subiectul filmului îl auce în lumina reflectoarelor pe unul dintre cei mai mari ucigași în serie. Acesta este o adevărată enigmă pentru oamenii legii, date fiind “trofeele” pe care le lasă în urmă după fiecare crimă. Nu e nicidecum un criminal obișnuit, ci unul inteligent care se autodenumește prin mesajele sale codificate. Poți urmări și tu întreg firul poveștii, dar și finalul neașteptat, pe Netflix!

Citește și: Filme de revăzut…

The Reader (2008)

Un alt film memorabil, de data aceasta o dramă romantică cu un iz istoric, este The Reader. Acțiunea filmului care a fost traspus după cartea cu același nume, în 1995 și respectiv 1997, are loc în perioada nazistă.

Personajele principale, el avocat și ea o doamnă mai în vârstă și de o frumusețe rară, care-i salvase viața în copilărie, încep o relație care nu are să dureze mult timp dat fiind dispariția ei misterioasă. Ani mai târziu cei doi se reîntâlnesc într-un context neașteptat, când aceasta este acuzată că a fost gardian al formațiunii naziste.

Povestea ia o întorsătură neașteptată în acest punct, când Hanna fiind condamnată. Michael își face o nouă viață, la care renunță pentru prima sa dragoste, pe care va urma s-o îndrume să citească și să scrie după un stil aparte.

Povestea are un final memorabil, așa cum puține filme din zilele noastre mai au. Mai multe te las să descoperi tu însuți!

Citește și: Unlimited TIFF…

My week with Marilyn (2011)

Săptămâna mea cu Marilyn poate părea o alegere destul de neobișnuită pentru mulți dintre voi însă, dacă ne amintim bine, Marilyn Monroe a fost o femeie delicată, perfectă din punct de vedere fizic și cu maniere care o apropie de idealul feminin.

Filmul este bazat pe povestea reală a lui Marilyn, fiind și o ecranizare e celor două carți publicate despre viața ei. Mai precis, filmul dă viață unei săptămâni din viața actriței, în care Marilyn a petrecut o parte din timp în compania lui Clark.

Filmul descrie cum arată o săptămână din viața uneia dintre cele mai populare femei de succes din istoria Hollywood-ului.

Tu ce filme ai revedea cu drag, oricând?

Fun & Games

3 Replies to “3 super filme pe care le poți revedea acum pe Netflix”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.