Oamenii spun despre nativii in zodia Gemeni că sunt persoane duplicitare, gata să facă orice pentru a-și atinge țelurile. Dar a mai spus vreodată cineva cât de mult pot iubi acest nativi animalele, în special pisicile?

Nu se știe dacă e de vină semnul zodiacal în care ne-am născut sau dacă e o pură coincidență, însă în mod cert Gemenii sunt unele dintre cele mai pisicoase ființe. De altfel, nu am nicio îndoială că orice persoană ar putea fi cucerită de șarmul pe care-l etalează un ghemotoc de blană, indiferent de sex sau zodie.

Photo: Krista Mangulsone

Istorie cu… pisici!

Și, de-a lungul timpului, pisicile s-au dovedit la fel de misterioase, hotărâte și speciale, asemeni sexului frumos. Pisicile nu doar că sunt grozavi companioni, dar puțini știu de altfel că existența lor datează încă din cele mai vechi timpuri și că este una dintre cele mai renumite specii de animale de pe planetă. Datările cu și despre pisici au apărut încă din Egiptul Antic. Herodot afirma dedicarea poporului față de pisici și amintește cum egiptenii țineau doliu la trecerea în neființă a unei pisici și își rădeau sprâncenele, în semn de recunoștință pentru parcursul vieții lor.

De altfel, arheologii au găsit un număr impresionant de pisici mumificate, semn că existența lor rămânea la fel de importantă chiar și după moarte. Acesta este și un motiv pentru care ritualul de înmormântare al pisicilor era asemeni ritualului unei zeități sau ai conducătorilor de rang înalt. Specialiștii au mai decoperit de altfel și că genele pisicilor sunt compatibile cu cele ale tigrilor în proporție de 95,6%, lucru ce ar putea explica simțurile ascuțite și instictul de vânătoare. De altfel, știai că cea mai periculoasă felină de pe Pământ este o pisică cu înălțimea maximă de 52 cm și o greutate de 3 kg? Este o pisică mică și drăgălașă care are abilități de prădător cu până la 30% mai agile și mai vaste față de un leu sau un tigru.

Photo: Marko Blazevic

Citește și: De ce ar trebui să mergi în Egipt?

Despre pisici, cu un strop de magie

Mama îmi spunea la un moment dat că pisica are și un rol magic, fiind unul dintre cei mai iscusiți vindecători de pe planetă. Nu s-a demonstrat încă, științific și medical, că pisica chiar ar avea un efect terapeutic mai puternic decât analgezicele atunci când vine vorba de o serie de afecțiuni și dureri sau dacă este o altă coincidență. Însă, în mod cert, pisica are abilitatea de a vindeca sufletul de supărare și tristețe. De altfel, se știe, vom regăsi întotdeauna pisici în preajma vrăjitoarelor și a persoanelor pasionate de practici oculte, ele fiind considerate “vase” ce aborb energiile negative și care-și protejează proprietarii de lucruri rele.

Photo: Christina Hernández

Noapte bună, pisici!

Și știu că atunci când îți este lumea mai dragă, pisicile au tendința de a dormi foarte mult și de a nu-ți oferi atenție, în timp ce uneori vor fi extrem de energice în timpul nopții. Pisicile sunt de regulă ființe nocturne, lucru care de altfel poate fi schimbat dacă reușești să-i faci un anumit program pisicii tale. De exemplu, te poți juca cât mai mult cu ea pe parcursul zilei sau la lăsarea nopții, urmând ca după ce-i vei servi cina să se poată odihni în voie, pe parcursul întregii nopți.

Photo: Hannah Troupe

Pisica petrece aproximativ 80% din durata vieții sale dormind, astfel că nu ar trebui să te îngrijorezi dacă alege frecvent să se retragă într-un colț și să-și facă propriile tabieturi. De altfel, puțini știu că în timpul somnului pisicile își digeră mesele, iar un somn îndelungat nu e întotdeauna un semn de alarmă. Este bine totuși să-i creezi un program de joacă pentru a preveni sedentarismul și obezitatea, lucru care de altfel poate duce la probleme serioase de sănătate.

Tu știai aceste lucruri despre istoricul pisicii tale?

Citește și: Femeia nebună cu pisici…

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “3 lucruri despre pisici pe care nu le știai”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *