Zen Sushi Fusion este noua locație a lanțului Zen Sushi, aflată în incinta hotelului Sarroglia din București, str. Vasile Lascăr 59. Restaurantul este locul perfect pentru o degustare senzuală.

zen-sushi-fushion-2

Dincolo de hrană, mâncarea presupune intimitate. Când ne hrănim suntem intimi cu partenerii mesei, devorăm animalic, mușcăm senzual și câteodată gafăm. Suntem naturali dacă ne simțim bine, mimăm absurd dacă nu. Plecăm de la masă tot așa cum plecăm din pat: satisfăcuți sau frustrați. Pentru mine, sushi-ul a fost mereu un fel de mâncare aproape senzual, unul care trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a-ți produce încântare. Sushi-ul prost se refuză, direct. La fel ca o conversație cu un bărbat neplăcut, degustarea de sushi prost este o experiență neplăcută organic.

zen-sushi-fushion-1

Cum arată, deci, sushi-ul bun? Până la experiența Zen Sushi Fusion eram nesigură. Orezul este acea parte din sushi care ne dă senzația de confort, așa că nu trebuie să fie lipicios, nici să aibă bobul prea… lung. Interiorul trebuie să ne uimească prin prospețime, mai ales dacă e vorba de pește crud. Peștele crud, în sushi și în sashimi, reprezintă spontaneitatea actului senzual al degustării. Nori, foile de alge marine uscate, reprezintă partea exotică, așa că nu trebuie să fie nici prea aromate, nici fade.

zen-sushi-fushion-3

Sushi-ul bun este rar. Bucătăria japoneză, spre deosebire de alte bucătării orientale, presupune echilibru, nu exces de arome. La Zen Sushi Fusion am degustat cel mai bun sushi de până acum. Paharul de prosecco de după a încununat succesul, iar restauranul pune la dispoziție o mare varietate de băuturi minunate, alcoolice sau nu. Gândiți-vă la ele ca la țigara de după!

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *