Odată cu cererea pieței pentru ecrane cât mai mari, producătorii de telefoane mobile s-au confruntat cu o problemă: poziția senzorului de amprentă. Până acum, soluția ideală a fost considerată mutarea acestuia pe spatele deviceului, pentru a putea obține maximum de ecran și o dimensiune totală acceptabilă. Vivo X20 UD vine să schimbe regulile jocului.

O companie din China, relativ necunoscută la nivel internațional, a prezentat recent Vivo X20 UD, primul smartphone cu senzor de amprentă amplasat sub display. Zvonuri despre această tehnologie au apărut în urmă cu un an și jumătate, însă abia acum Synaptics a putut livra un senzor rapid și echilibrat. Potrivit experților care au testat deviceul la CES 2018, deblocarea este una destul de rapidă, însă puțin sub cititorul „clasic” de amprentă. Synaptics sustine că deblocarea folosind această tehnologie este 2 ori mai rapidă decât Face ID. Un minus este considerat faptul că tehnologia poate fi implementată doar pe ecranele de tip OLED.

Din punct de vedere al specificațiilor, telefonul nu impresionează, însă nici nu dezamăgește: chipset Snapdragon 660, 4 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare internă şi un sistem dual-camera 12+5 megapixeli pe partea din spate.

Vivo X20 UD va intra în circuitul comercial în curând, acesta fiind în procedură de aprobare în cadrul comisiei de specialitate din China. Acesta reprezintă un eveniment foarte important pentru industrie, fiind considerat un adevărat „game changer”. Momentan, telefoanele Vivo nu se vând în Europa. Dacă tehnologia va trece cu brio și testul utilizatorului de rând, atunci putem vorbi despre un trend în 2018: senzor de amprentă sub display.

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *