Noul Mercedes-Benz Clasa A redefinește luxul modern al autoturismelor compacte și revoluționează designul interior la nivelul segmentului. Din punct de vedere tehnologic, Clasa A nu doar că stabilește un nou standard la nivel de industrie datorită MBUX – Mercedes-Benz User Experience, ci oferă și numeroase funcționalități care până recent erau rezervate segmentului de lux. În premieră, Clasa A se poate conduce semi-autonom în anumite situații, iar blocuri optice MULTIBEAM LED sunt acum disponibile opțional. Toate modelele Clasa A sunt propulsate de noi motoare eficiente pe benzină sau motorină și, deși Mercedes-Benz a păstrat aspectul sportiv, utilitatea modelului a fost îmbunatățită.

Design-ul purist care accentuează exteriorul Clasei A face următorul pas evolutiv în ceea ce privește filozofia de design a Mercedes-Benz – “Sensual Purity”. Pe baza unui design compact în două volume, dimensiunile și proporțile optimizate au dus la o nouă interpretare a design-ului Clasei A.

Exteriorul noii Clasa A emană sportivitate, dinamism și emoție. Design-ul frontal progresiv, cu capota joasă, blocurile optice cu LED-uri, cu elemente cromate, luminile de zi conturează o prezență impunătoare și atrăgătoare. Grila radiatorului, etalând central steaua Mercedes, se deschide la bază ca o reinterpretare a modelului precedent, și prezintă pini dispuși în formă de diamant alături de un element central, argintiu, pentru a sublinia caracterul sportiv al mașinii.

Interiorul noii generații din Clasa A este complet redefinit cu aspectul său modern, avangardist. Mercedes-Benz a abordat complet diferit standardul interior al segmentului, concentrându-se pe interiorul spațios.

La lansare, Clasa A va fi disponibil cu trei variante de motorizare:

  • Interiorul noii generații din Clasa A este complet redefinit cu aspectul său modern, avangardist. Mercedes-Benz a abordat complet diferit standardul interior al segmentului, concentrându-se pe interiorul spațios.
  • A 250 cu transmisie 7G-DCT cu dublu ambreiaj (165 Kw, 224CP, 350Nm, consum mixt carburant de 6,0l/100km, nivel mediu de emisii CO2 de 141 g/km)
  • A 180d cu transmisie 7G-DCT cu dublu ambreiaj (85Kw/116CP, 260Nm, consum mixt carburant 4,1l/100km, nivel mediu de emisii CO2 de 108g/km)
Boys & Toys

One reply to “Mercedes-Benz Clasa A: noul standard de referință al compactelor”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.