Picioare umflate: oricine se poate confrunta cu această problemă comună, mai ales pe perioada verii. Este normal, mai ales în timpul vacanței, când mergem mai mult pe jos și petrecem mai mult timp în picioare. Unde mai pui că poate nici nu suntem prea obișnuiți cu efortul fizic. Odihna și relaxarea picioarelor sunt, adesea, suficiente pentru a pune capăt neplăcerilor. Plus câteva sfaturi utile, pe care le puteți citi mai jos.

Înainte de a trece mai departe este necesar să menționăm că, uneori, umflarea picioarelor poate fi un simptom care indică o problemă mai gravă de sănătate. Iar atunci trebuie să mergem la doctor pentru un tratament corespunzător. Înainte de a aplica sfaturile de mai jos este deci important să luăm în considerare potențiale probleme de sănătate care s-ar putea manifesta așa. Iar dacă avem probleme cu inima, cu circulația, probleme osoase, dermatologice sau pur și simplu o stare generală proastă, doar medicul ne poate ajuta.

În general, însă, avem picioare umflate ca urmare a efortului, oboselii și temperaturilor ridicate din timpul verii. Și putem aplica ușor și rapid sfaturile de mai jos:

Să purtăm încălțări lejere și comode

E drept că moda ne îmbie cu modele frumoase de sandale cu tocuri înalte și bretele subțiri. Însă nu se potrivesc oricui și nu reprezintă cea mai bună învestiție. Vara, piciorul transpiră și are nevoie de aer ca pielea să respire. De asemenea, piciorul nu trebuie trebuie „sufocat”. Life Care® recomandă masajul zilnic al picioarelor aplicând o cremă specială. Crema de picioare pentru menținerea umidității pielii, cu uree și plante BIO Kräuter® este ideală pentru pielea uscată și foarte uscată, protejând intensiv împotriva factorilor dăunători din mediu.

Cu încălțăminte adecvată și masaj cu o cremă ideală, picioarele noastre vor fi odihnite și fericite.

Să ne relaxăm picioarele în apă sărată

Sarea din apa mării are multe beneficii, iar unele dintre ele țin și de relaxarea picioarelor. Un truc foarte eficient pentru relaxarea picioarelor acasă este să le scufundăm pentru 10 minute în apă în care am adăugat sare. Soluția salină are un efect tonic și revigorant, eliminând durerile. Iar dacă nici la mare nu mergem și nici nu avem la dispoziție timpul necesar pentru a aplica metoda anterioară, putem folosi un produs foarte practic: Kräuter® Komfort Roll cu plante BIO. Acesta ajută la îndepărtarea senzațiilor de oboseală și greutate a picioarelor, stimulând circulația sângelui.

Să ne ferim de bacterii

Vara este momentul să mergem la piscină. Vara înseamnă să purtăm șlapi sau încălțăminte din materiale simpatice, dar nu mereu prietenoase cu pielea noastră. Vara e momentul să mergem desculți prin nisip. Însă este foarte important să știm cum să ne protejăm de bacterii ce se pot transforma în adevărate probleme de sănătate. E important să utilizăm șlapi mai ales la piscină, fiindcă umezeala și aglomerația înseamnă bacterii în plus. De asemenea, Loțiunea antibacteriană pentru picioare, cu plante BIO Kräuter® de la Life Care® este ideală. Reduce secreția sudorală, îndepărtează mirosul neplăcut al picioarelor, previne apariția bacteriilor și conferă o senzație plăcută de confort și prospețime.

Picioarele noastre ne vor mulțumi dacă aplicăm cu atenție sfaturile de mai sus.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *