Instagram va ascunde like-urile. Descoperă în continuare de ce s-a luat această decizie și ce țări sunt vizate pentru început.

Rețeaua de socializare Instagram va ascunde numărul de like-uri în anumite ţări pentru a „elimina presiunea” resimţită de utilizatori.

Testul este programat în perioada următoare, țările vizate fiind Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia şi Brazilia, potrivit reprezentanţilor platformei, care au adăugat că un test asemănător s-a desfășurat în Canada, în luna mai.

Instagram va ascunde like-urile, însă le poți vedea pe-ale tale

Utilizatorii rețelei vor vedea like-ul unui prieten sau al altei persoane în dreptul postărilor iar în locul clasicei formulări care includea numărul celorlalţi, vor vedea doar sintagma „şi alţii”.

Totuși, în cazul propriilor postări, instagramerii vor putea încă să vadă numărul like-urilor.

În prezent, există îngrijorări potrivit cărora numărul de like-uri duce la scăderea încrederii de sine a utilizatorilor şi determină sentimentul de insuficienţă în rândul tinerilor.

„Sperăm ca testul să înlăture presiunea numărului de like-uri obţinute de o postare, astfel încât utilizatorii să se concentreze pe împărtăşirea experienţelor dragi”, a declarat Mia Garlick, purtătorul de cuvânt al Facebook Australia şi Noua Zeelandă.

Obiectivul declarat este ca utilizatorii să se simtă mai puţin judecaţi, şi să îi ajute pe membri să „se concentreze mai puţin pe like-uri şi mai mult pe împărtăşirea unei poveşti”, a mai explicat aceasta.

Reprezentanții Instagram au precizat că testul nu va afecta conturile de business şi că utilizatorii vor putea vedea numărul de like-uri ale acestora.

Rețeaua de socializare Instagram a fost creată de Kevin Systrom și Mike Krieger, și a fost lansat în octombrie 2010. Serviciul a câștigat popularitate rapid, în aprilie 2012 atingând cifra de 100 de milioane de utilizatori înregistrați.

În prezent, este a doua cea mai populară rețea de socializare (după Facebook) numără peste un miliard de utilizatori, peste 500 de milioane utilizând platforma în fiecare zi. 

sursa: BBC/Agerpres

Vezi și -> Atena: 3 lucruri pe care nu le știi despre capitala Greciei

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Instagram va ascunde like-urile. Ce țări sunt vizate”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *