Lumea adulților își pierde puterea de mirare și de joc. E adesea una a responsabilităților de zi cu zi și a planurilor construite cu atenție și cu grijă. Însă ce s-ar întâmpla dacă am putea privi această lume prin ochii unor copii? Cum ar fi creionată realitatea noastră în lipsa maturității, cu un plus de distracție și curiozitate? Asta și-a propus să facă The Little Gang. Vorbim despre un nou blog la care se joacă trei fetițe cuminți și cu minte, sub îndrumarea mămicilor lor.

Mai mult decât un blog

The Little Gang este mai mult decât un blog. Este un proiect original în blogosfera românească, care își propune să arate viața, așa cum este ea văzută prin ochii celor trei fetițe-autor: Maria, Ilinca și Lorelei. Toate trei au intrat în online încă din prima zi de viață, pe blog, pe Instagram și pe Facebook. Maria a avut încă de atunci un blog acum  cunoscut în România – Micuța Turistă, Ilinca și-a început deja cariera de influencer pe Instagram ca @miss.mosti, iar pentru Lorelai a fost creat un hashtag propriu pe Facebook: #bblorelai.

În cadrul proiectului The Little Gang,  cele trei fetițe discută despre aspectele uimitoare ale lumii adulților, zi de zi, sub îndrumarea mămicilor lor. Vorbim despre un blog dedicat conceptului de parenting netradițional. Practic, mămicile vorbesc despre experiența de a fi părinte cu vocea micuțelor și cu foarte mult amuzament.

Un nou proiect

Andreea Filip-Gheorghițescu este autor și creator, dar și “mami, mamiii, maaaamiiii” pentru Maria sau Micuța Turistă. Declară că cea mică “a apărut oarecum neașteptat acum 2 ani și ceva” și a venit pe lume cu multe surprize care au schimbat fundamental viața Andreei. Nu se teme să discute despre ele cu mult amuzament, atât din perspectivă proprie, cât și privindu-se prin ochii Mariei. “A trebuit să învăț cum e viața de părinte. Mi-o imaginam pe Maria blondă și cu ochii albaștri, motiv pentru care nu am băgat mâna în foc că e a mea de la început. Între timp m-am convins, chiar dacă lumea o strigă “Adriane” , după taică-su,” spune ea.

Andreea a început proiectul The Little Gang pornind de la experiența proprie de părinte. Un părinte care nu a citit niciodată vreo carte de parenting și nici n-are de gând să o facă. “Există două tipuri de părinți: cei care nu expun în online decât un deget al copilului și cei despre al căror copil știi cam tot, deși poate nici nu îl cunoști în realitate. Eu fac parte din a doua categorie, ceea ce era oarecum de așteptat, prin natura activității mele profesionale. Primul proiect al copilului a fost blogul Micuța Turistă, pentru că a fost și este încă un copil plimbat (cu sau fără voia ei). Noul proiect își propune să detensioneze frunțile mămicilor obosite, speriate și copleșite, prin exemple vii,” spune ea.The Little Gang este mai mult decât un blog și mai mult decât o comunitate de părinți. Este un proiect nou, original și plin de viață, menit să arate că viața de părinte nu e simplă, dar asta nu înseamnă că nu poate fi extrem de amuzantă.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *