Adesea, când vorbim despre ten mixt și gras, sperăm la obținerea unui ten fără imperfecțiuni și atât. Pentru că tenul gras înseamnă o abatere de la normal și ne aduce adesea și câteva mici “cadouri”: puncte negre, acnee, zone cu aspect uleios, nici măcar nu îndrăznim să sperăm la un ten strălucitor. Însă eu cred că e posibil să avem un ten mixt sănătos, fără imperfecțiuni și strălucitor pe deasupra. Cum? În primul rând acordându-i un plus de atenție, dragoste și grijă.

Dacă începem să vorbim despre tenul strălucitor, fără imperfecțiuni, trebuie să ne facem timp pentru a descoperi ce înseamnă “strălucire”. DEX-ul ne spune că strălucitor este acel lucru care emite o lumină vie, adică o lumină sănătoasă. Și uite-așa ajungem la primul pas către un ten frumos.

Frumusețea începe cu sănătate

Poți într-adevăr să te naști cu un ten mixt sau gras, dar un ten foarte gras și apariția imperfecțiunilor sunt rezultatul unei secreții excesive de sebum a glandelor sebacee. Aceste glande secretă o substanță uleioasă pe care noi o numim sebum și care are un rol esențial. Protejează și hidratează pielea și ajută părul să rămână sănătos și strălucitor. Însă a avea prea mult sebum e la fel de rău ca atunci când ai un iubit gelos: în loc să protejeze, ajunge să-ți facă rău, iar problemele se agravează pe măsură ce timpul trece. Și uite-așa apar punctele negre și acneea. Poți să te naști cu un ten mixt și gras, dar modificările hormonale, problemele de sănătate și stresul pot crește mult producția de sebum, producând un dezechilibru la nivelul pielii.

Primul pas spre un ten strălucitor și fără imperfecțiuni este menținerea sănătății și stării de bine. O dietă echilibrată, un pic de sport, un strop de încredere în tine și în viitor pot face minuni.

Strălucirea se naște din echilibru

Din cele mai vechi timpuri oamenii și-au creat zeii după chipul și asemănarea lor. Au născocit ființe mai bune ca ei, dar care se confruntă și ele cu bucurii, necazuri și ispite, însă le fac față cu mai mult succes. Și tot oamenii au decis că zeii se hrănesc mai bine decât noi: cu ambrozie și nectar divin. Chiar dacă nu avem la dispoziție hrana lor, e important să ne hrănim trupul și tenul cu tot ce e mai bun pe lume. Iar dacă nu avem ambrozie, avem la dispoziție mierea – prima substanță dulce folosită de om, prețuită de toți pentru calitățile ei vindecătoare.

Poți și tu:

– să amesteci o lingură de miere cu gălbenușul de la un ou și cu o lingură de ulei de argan, pentru a obține o mască de față hidratantă, care te va ajuta să lupți împotriva imperfecțiunilor tenului. Masca se lasă să acționeze 10 minute, pentru a beneficia de toată puterea ingredientelor active.

– să cauți un produs perfect adaptat tipului tău de ten, cu ingrediente de calitate, ușor de folosit. Mie îmi place Gelul revitalizant cu lămâie și miere de la Himalaya Herbals, unul dintre produsele pe care le poți câștiga și tu la concursul nostru de pe Facebook, despre care vei afla mai multe la finalul acestui articol. Este un produs delicat, care îți va curăța și exfolia tenul într-un singur pas, rapid, plus că e perfect adaptat tenului mixt și conține un alt ingredient perfect pentru el: lămâie!

Orice produs ai alege, nu uita să-l lași să acționeze cât timp faci ceva util pentru echilibrul tău interior, fiindcă strălucirea se naște chiar din acest echilibru, fizic și psihic.

Întoarcerea la natură…

Zi de zi suntem asaltați cu produse naturale, eco, bio care ne promit o apropiere de natură în era digitală. Însă unele dintre ele par depărtate, neprietenoase ori greu de folosit și parcă ajungem să ne întrebăm de ce a fost nevoie de atâta cunoaștere, dacă omul ajunge să se întoarcă la rădăcini. Deși nu recomand nimănui să înceapă să se hrănească cu rădăcini la propriu, știu că întoarcerea la natură e esențială pentru o viață sănătoasă. Foarte aproape de natură, de pământ, găsim un ingredient neprețuit pentru sănătatea tenului mixt și gras: nămolul.

Foarte multe SPA-uri pun la dispoziție tratamente pentru ten, dar și pentru corp, pe bază de nămol. Alături de o plimbare prin parc sau de câteva zile petrecute la munte, acestea ne ajută și trupul și spiritul să evadeze din viața stresantă de zi cu zi și să se apropie de natură.

Însă uneori e mai practic să aducem natura în casele noastre decât să pornim într-o călătorie în căutarea ei, așa că a venit momentul să vorbim despre concursul nostru de pe Facebook și să-ți prezentăm cel de-al doilea produs pe care îl poți câștiga: Masca pentru luminozitate cu nămol, pe bază de nuca și Fuller’s Earth. Ea curăță tenul în profunzime, tonifiază și îi redă elasticitatea, în timp ce tu te bucuri de câteva momente doar ale tale. Și e perfectă pentru tenul mixt și gras!

…și răsfăț

Poți ajunge și tu de la un ten mixt și gras la unul strălucitor și fără imperfecțiuni. Tot ce trebuie să faci este să-ți amintești că și el are nevoie, ca și tine, de momente de atenție, de echilibru, de hrană și momente de respiro. Te invit să faci primul pas spre obținerea acestor momente de grijă și răsfăț: participă și tu la concursul de pe pagina noastră de Facebook. Click AICI și poți câștiga un set format din cele 2 produse prezentate mai sus.

Beauty & Make-up

4 Replies to “Ten mixt și gras: cum să ai un ten strălucitor, fără imperfecțiuni [CONCURS]”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *