Telefon pliabil? Yes, please! Telefonul pliabil pare să fie o evoluție firească în domeniu, într-un moment în care industria smartphone-urilor a intrat într-un oarecare impas.

Despre telefoanele pliabile s-au scris multe rânduri, însă, în absența unui produs concret, au fost multe speculații și informații bazate pe patentele înregistrate de giganți ai tehnologiei.

2019 a venit însă cu 2 lansări care au lăsat cu gura căscată publicul, dar care ridică și mai multe semne de întrebare. Să le luăm pe rând.

Samsung Galaxy Fold – un telefon pliabil așteptat de mulți ani

Samsung a lansat recent Galaxy Fold, un telefon pliabil despre care s-a vorbit atât de mult în ultima vreme. Evident, specificaţiile sunt de top, însă noua tehnologie vine și cu un impediment: preţul.  Pentru a te bucura de așa un model revoluționar va trebui să scoți din buzunar peste 2000 de euro.

“Desfăcut”, Samsung Galaxy Fold are dimensiunile unei tablete, 7,3″. Atunci când este închis, deviceul are un ecran exterior de 4,8″.

Telefon pliabil Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Dispozitivul pare mai degrabă realizat din două telefoane lipite printr-o balama, display-ul de la interior neavând de suferit în ceea ce priveşte calitatea. Deocamdată, Samsung nu a lăsat jurnaliștii să “butoneze” noua jucărie, acesta fiind un semnal clar că noul device încă nu este gata pentru publicul larg.

Vezi și: Tot ce trebuie să știi despre permisiunile aplicațiilor

Pe hârtie, specificațiile acestui telefon pliabil sunt uimitoare, procesorul de ultimă generație și cei 12 GB RAM promițând performanțe apropiate de cele ale unui PC.

Samsung estimează lansarea oficială pentru piețele din Europa undeva la începutul lunii mai.

Huawei Mate X – compania a pus tot ce are mai bun într-un telefon pliabil

Cu ocazia MWC 2019 Barcelona, Huawei a anunțat noul Mate X, primul său telefon pliabil.  Dispozitivul are un design cu ecran pliabil la exterior, diferit faţă de Galaxy Fold. Ecranul complet are o diagonală de 8″, în timp ce în format pliat acesta se transformă în două ecrane: unul de 6,8″ pe faţă şi unul de 6,38″ pe partea din spate.

Telefonul este impresionant prin ecranul său complet, fără notch şi fără perforare, camera foto fiind amplasată pe spatele dispozitivului. Rezoluția completă este de 2.480 x 2.200 pixeli.

Telefon pliabil Huawei Mate X
Huawei Mate X

Telefonul este echipat cu chipset-ul Kirin 980 pe 7nm și foloseşte doi acumulatori care însumează 4.500 mAh. Totodată, Huawei a anunțat conectivitate 5G, grație modemului Balong 5000.

Reprezentanții companiei au estimat ca dată de lansare mijlocul anului 2019, într-o configuraţie cu 8 GB RAM şi 512 GB stocare la preţul de 2.299 euro.

Deși era telefonului pliabil începe cu destul de multe necunoscute, în principal rezistența ecranului la multiple îndoiri, un lucru este cert: prețul este deocamdată extrem de piperat. Lasă-ne un comentariu în care să ne spui dacă vezi utilitatea unui asemenea dispozitiv. Tu ți l-ai cumpăra?

Vezi și: Google mizează pe inteligența artificiala pentru cele mai banale aplicații

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *