Artă sau kitch? Răspunsul nu e întotdeauna simplu, mai ales dacă e să ne uităm la avalanșa de comentarii și articole apărute în urma Met Gala. Celebritățile poartă ținute altfel, iar noi le iubim sau le urâm. Poate că asta înseamnă artă până la urmă: creație înzestrată cu puterea magică de a provoca emoții de toate felurile. Și de a inspira. Așa că voi lăsa și eu răutățile facile pe altă dată (promit să nu le uit!) și voi alege câteva informații utile pentru un shopping de proporții, inspirat de Met Gala. Și de alegerile vedetelor prezente la eveniment.

Auriu, auriu, auriu

De la genele false purtate de Lady Gaga și până la rochia aleasă de Cardi B și asortată cu… recuzita masculină din dotare, auriul a fost, cu siguranță, vedeta serii. Și această culoare se comportă exact precum o celebritate. E dificil de purtat în viața de zi cu zi, ușor de asociat cu tot ce e excesiv în modă și nu numai și foarte, foarte capricioasă. Însă nu imposibil de îmblânzit.

Top auriu Zara

Mie îmi place să asortez auriu cu negru, pentru o declarație glam într-o noapte de poveste. Sau de pomină. Aleg mai ales piese vestimentare mate, texturi prețioase, fără a fi excesive sau bluze cu detalii fine, de culoare neagră. Îmi place auriul și când vine vorba de make-up, păstrând însă limitele impuse de tenul meu cu subton neutru. Îl iubesc însă pe un ten cald, strălucitor.

Personalitatea contează!

Chiar și atunci când vine vorba de un eveniment atipic prin definiție, eleganța clasică impresionează. Și există oameni cărora li se potrivește foarte bine, taman pentru că face parte din personalitatea lor în mod firesc. Au ales să poarte ținute clasice Gisele Bündchen, Tom Brady și Anna Wintour, printre alții. Secretul lor? Lipsa de teamă, puterea de a fi ei înșiși în orice context.

Rochie roz Reserved

Foarte mulți își aleg hainele pentru a impresiona. Însă nu trebuie să uităm cuvintele lui Coco Chanel, care spunea că rochia perfectă nu este cea memorabilă, ci aceea care o face memorabilă pe femeia care o poartă. O rochie de zi roz, inspirată de ținuta lui Gisele Bündchen, poate fi alegerea perfectă pentru o femeie flawless. La orice eveniment. Însă nu uita că e nevoie de mult curaj și de o personalitate pe măsură pentru a alege un look clasic.

Diamante sau pene?

Când vine vorba de accesorii și bijuterii, vedetele au optat atât pentru varianta clasică, cât și pentru ceva nou. Vorbim despre diamante, care au împodobit multe ținute, indiferent de sex. Dar și despre pene. De la capa purtată de Anna Wintour și până la pălăria aleasă de Celine Dion, penele au impresionat și au atras toate privirile. Rar îmi place un accesoriu cu pene, recunosc. Însă există și excepții de la regulă, accesorii care nu mă duc cu gândul la biete vietăți zburătoare de curte.

Sandale cu pene SmoothieShoes, Etsy

Îmi plac mai ales sandalele din piele clasică, în culori naturale, accesorizate cu pene diafane și alte detalii prețioase. Sau pantofii similari. Și recunosc că n-aș refuza nici capa Annei, dacă aș primi un asemenea cadou… înaripat.

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *