Unii oameni au senzaţia că e suficient să aibă dinţii la locul lor, să nu se confrunte cu probleme de calciu (ciobirea dinţilor şi/sau apariţia cariilor) şi să se spele cu regularitate pe dinţi. Este adevărat doar parţial. În primul rând e nevoie de controale periodice la stomatolog, pentru că o dantură sănătoasă trebuie întreţinută constant. Astfel că se recomandă, pentru prevenirea cariilor şi un aspect frumos al danturii, detartrajul de cel puţin două ori pe an. În principiu, această tehnică de curăţare a dinţilor îi albeşte puţin, fiind predispuşi în prima săptămână la a se colora de la alimente. De aceea, persoanele care respectă regimul în prima săptămână după detartraj, pot face acest tratament doar de două ori pe an, fiind suficient. Mai este apoi cazul persoanelor care au dinţii drepţi, dar mici probleme cu alinierea la cei de jos. Foarte multe persoane au problema asta. De aceea este nevoie de o soluţie… iar aparate dentare la preţuri competitive se găsesc de exemplu la Clinica Trident.

Chiar dacă problemele acestea nu sunt vizibile în 100% din cazurile în care vă etalaţi zâmbetul alb şi strălucitor, sunt totuşi momente mai puţin norocoase. De exemplu, în filmări de la zile de naştere sau chestii random făcute cu prietenii, dar şi în fotografii pot apărea aceste defecte. Ce te faci dacă fix în pozele de la nuntă apari fotografiat dintr-un unghi care îţi surprinde dinţii din partea de jos a maxilarului? Dinţişorii ăia mici care nu sunt tocmai drepţi…

Partea bună este că lumea nu mai fuge de aparate dentare ca acum zece ani. Iar partea şi mai bună de atât este că există mult mai multe opţiuni decât în trecut. De exemplu, există următoarele tipuri de aparat dentar:
– Aparat ortodontic fix metalic
– Aparat ortodontic fix fizionomic
– Aparat ortodontic fix auto-ligaturant
– Aparat mobil

Există aparate dentare care nici măcar nu sunt vizibile, atât de mult a avansat medicina. Per ansamblu, preţul unui aparat dentar diferă în funcţie de tipul de aparat pentru care vreţi să optaţi. Mai multe detalii despre acestea găsiţi pe site-ul clinicii Trident.

Aşadar, pentru a avea un zâmbet impecabil este necesar să corectăm micile greşeli ale danturii, inclusiv pe cele de estetică, chiar dacă sunt în partea de jos a maxilarului şi nu se văd atât de des. Poziţia corectă a dinţilor şi a măselelor este foarte importantă.

De exemplu, la una dintre vizitele la stomatolog am aflat că poziţia corectă a dinţilor este importantă chiar şi în procesul de digestie. Dacă dinţii şi măselele cad fix pe fix, atunci alimentele sunt mestecate corespunzător iar digestia nu mai este îngreunată. Sunt multe motive pentru care dinţii drepţi ar trebui să fie o prioritate pentru noi. Până la urmă… zâmbetul este cartea noastră de vizită 😉

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *