Înainte de toate vreau să vă spun că aceasta este o cremă făcută în Rai şi trimisă pe Terra pentru a ne uşura viaţa la sfârşitul unei zile super obositoare. Asta simt în momentul acesta. Deşi am folosit-o de mai multe ori până acum, azi chiar am avut o zi foarte grea, stând în picioare de dimineaţa până seara, în cele peste 30 de grade. Dar haide să iau lucrurile de la început, că aşa se cade.

Voi structura acest articol în mai multe părţi, după cum urmează:
1. Cum am descoperit acest produs
2. Cât de mult mi-am dorit această cremă
3. Care este părerea mea despre această cremă pentru picioare
4. Detalii despre produs

1. Cum am descoperit acest produs
Am descoperit această cremă pentru picioare într-un review scris de Teodora pe blogul ei – TooDear.ro. Am citit cu mare interes părerea ei despre acest produs şi, în ciuda faptului că sunt sceptică atunci când e vorba de laude asupra unor produse (mai ales când e vorba de cosmetice), în cazul de faţă chiar m-a determinat să mi-o doresc. Plus că mai auzisem de multe ori de Sabon, şi chiar treceam adesea pe lângă acest magazin prin mall, dar niciodată nu intrasem într-unul deşi ştiam că produsele lor sunt lăudate de majoritatea clientelor. Şi mi-am dorit atât de mult această cremă pentru picioare încât am trecut-o imediat pe lista de cumpărături pentru când ajung la Bucureşti. În Dâmboviţa nu există mall, iar de pe net nu voiam să o comand pentru că îmi doream tare mult să văd întâi cum miroase 😀

O mică precizare: De fapt este cremă pentru tălpi („foot cream”), însă eu prefer s-o numesc cremă pentru picioare şi o să vedeţi în acest articol de ce.

05 Review foot cream Sabon

2. Cât de mult mi-am dorit această cremă
Am trecut-o chiar prima pe lista de cumpărături, să nu cumva să uit de ea! Cam atât de mult mi-o doream. Iar după review-ul scris de Teodora, în care menţiona inclusiv că se absoarbe repede în piele şi nu rămâne senzaţia de gras, chiar eram pregătită să o cumpăr, indiferent de cum ar fi mirosit.

Culmea, la scurt timp de la realizarea review-ului, Teodora s-a gândit să facă un concurs pentru cititoarele blogului ei şi să ofere un set format din două produse: crema pentru picioare cu mentol şi camfor de la Sabon + cel mai nou eyeliner de la Sephora (fingertip eyeliner). Şi îmi doream atât de mult crema, încât m-am înscris şi am sperat să câştig. Şi Universul a fost de partea mea, astfel încât am început să dansez prin cameră când am primit mail în care mi se cereau datele de expediere pentru premiu 😀 ♥ De mult timp nu m-am mai bucurat aşa! O spun cu toată sinceritatea. E mare lucru să primesc ceva ce îmi doresc foarte mult. Iar crema asta mi-am dorit-o foarte foarte mult.

11 Review foot cream Sabon

3. Care este părerea mea despre această cremă pentru picioare
De la Teodora ştiam că preferabil ar fi să o folosesc dimineaţa şi seara, astfel încât picioarele mele să fie cât mai relaxate. Dar, vorba ei, dimineaţa de multe ori chiar uit să o folosesc. După câteva seri de utilizare, mi-am dat seama că este într-adevăr o cremă care face ce promite.

Azi, în schimb, după ce am stat toată ziua în picioare, fix afară, pe căldura din perioada asta, când am ajuns acasă eram leşinată şi abia îmi mai simţeam picioarele. Cu toate astea, mă dureau destul de mult, că abia mai reuşeam să mă deplasez prin casă. Mi-am făcut duş imediat cum am ajuns acasă şi, stând la laptop, am văzut crema pe birou şi am început să mă dau din nou pe tălpi. Şi apoi am început să o întind şi pe glezne… iar apoi şi pe gambe… şi uite aşa am întins crema pentru tălpi până la genunchi :)).

This is heaven! Dacă nu ştiaţi cum e raiul pe pământ, crema asta chiar m-a făcut să mă gândesc că Cineva acolo sus ne iubeşte şi ne trimite oameni deştepţi pe pământ, oameni care să inventeze astfel de produse care să ne facă viaţa mai uşoară şi mai frumoasă.

Picioarele mele s-au relaxat imediat şi am uitat complet de durere. Deci, cu toată sinceritatea, o să continui să cumpăr această cremă.

08 Review foot cream Sabon

4. Detalii despre produs
Numele original este „Sabon Foot Cream based on menthol & camphor”. Totodată, ca multe alte produse Sabon, este fără parabeni şi „mineral oil free”. Borcanul pe care îl am eu are 150 ml, dar există alte 2 variante de gramaj pentru acest produs. Vă las mai jos gramajele şi preţul aferent fiecăruia.

Borcanul mare (150 ml) costă 55 de lei.
Borcanul mic (15 ml) costă 23 de lei.
Tubul (30 ml) costă 25 de lei.

Mentolul din compoziţia cremei are rol anti-inflamator şi răcoritor. Camforul, despre care nu auzisem până acum, este o substanţă care hidratează, dezinfectează şi contribuie la regenerarea celulară. Totodată, are efect antiperspirant şi împiedică dezvoltarea bacteriilor.

06 Review foot cream Sabon

Am fost atât de curioasă în privinţa acestui ingredient, camforul, încât am căutat mai multe informaţii despre el. Am aflat de pe Wikipedia că este o substanţă care era obţinută iniţial numai din răşina unui anumit tip de copac – arborele de camfor – acesta ajungând la o vârstă cuprinsă între o mie şi două mii de ani. Acest arbore de camfor secretă o răşină ce conţine substanţe antimicrobiene.

Cu alte cuvinte, crema pentru picioare cu mentol şi camfor de la Sabon este potrivită atât pentru noi, fetele, după zile sau nopţi lungi în pantofi cu toc, dar şi pentru băieţi, ei fiind adesea predispuşi la apariţia ciupercilor la nivelul tălpilor. Este un produs foarte bun de avut în casă, eu mă gândesc să-mi iau şi varianta la tub, să pot să-l iau cu mine şi în vacanţe. Îmi place totodată că are o perioadă de valabilitate destul de mare. Al meu expiră în martie 2018, adică peste 1 an şi 7 luni. Între noi fie vorba, cred că până la sfârşitul anului deja cumpăr alt borcan :)).

P.S.: Cei de la Sabon ar trebui să îi dea un premiu Teodorei de la toodear.ro, având în vedere că m-a determinat să-mi doresc foarte mult această cremă, iar acum, că o am deja, chiar mă declar fan al acestui produs şi cu siguranţă o să cumpăr şi altele.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *