Dentiștii ne îngrozesc. Gândul că vom fi supuși unor procedee medicale, cu ustensile care par concepute mai degrabă pentru proceduri medievale de tortură, decât pentru menținerea abilității de a mușca fioros dintr-un măr, ne provoacă tuturor disconfort. Dentiștii ne îngrozesc. A devenit extrem de important să avem la dispoziție un plan corect de selecție pentru clinica stomatologică în care să lăsăm la o parte frica pentru a beneficia de proceduri mai simple, precum albirea dinților, sau mai invazive – ca un implant dentar. Ce ar trebui să includă acest plan?

  • Documentare, documentare, documentare. Părerile altora sunt importante. Procedează exact ca un jurnalist: ia în calcul informația doar dacă este confirmată de trei surse independente. Un bun prieten ți-a recomandat o clinică stomatologică? Folosește cu încredere Google Maps și conturile de social media pentru a confirma părerea lui.
  • Folosește-ți intuiția! Odată ajuns/ă pe site-ul clinicii, încearcă să găsești detalii despre echipă. Vei petrece câteva ore bune într-o poziție discutabil comodă, cu gura larg deschisă, în fața unui necunoscut. Chipul lui e important, căci o figură prietenoasă te va ajuta să te împaci mai bine cu ideea, în timp ce un chip aspru și încruntat îți poate provoca o serie lungă de coșmaruri.
  • Ferește-te de decizii pripite! Am petrecut două ore extrem de neplăcute într-un cabinet stomatologic deschis non-stop, la care am ajuns de urgență cu un iubit chinuit, care se încapățânase să reziste durerii câteva zile bune. Masculinitatea lui feroce ne-a costat pe amândoi: doctorul nu avea asistentă, procedura era urgentă, așa că am fost forțată să o asist eu – fără echipament de protecție.
  • It’s all about the money! Încearcă să te orientezi către acele clinici care îti pun la dispoziție modalități diverse de plată, inclusiv plata în rate. Procedurile stomatologice îți pot afecta serios bugetul, așa că beneficiile de tipul reducerilor sau ratelor fără dobândă sunt ideale.
  • Notează experiențele pozitive! Părerea ta contează și poate fi utilă altora. E important să-ți amintești experiențele pozitive, profesionalismul, să le încurajezi și să ajuți la promovarea lor. Companionul de care vorbeam mai sus a avut o experiență plăcută la Dental Praxis, dar aștept cu drag și alte păreri pozitive, în comentariile voastre.
How to...

One Reply to “Cum să alegi clinica stomatologică”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *