Quinoa este un superaliment esențial, cu un conținut bogat în proteine și aminoacizi, ideal pentru orice dietă. Este ușor digerabil și nu conține gluten – personal, am descoperit quinoa pentru bebeluși în perioada în care noul membru al familiei extinse suferea de o serie de simptome ciudate, asemănătoare alergiilor, care au fost mai târziu diagnosticate drept intoleranță la gluten.

Ce este quinoa? Un pseudocereal, disponibil în trei variante (roşie, neagră şi albă), cultivat pentru semințele sale comestibile. Acesta poate fi introdus cu ușurință în alimentație, alimente cu quinoa fiind ușor disponibile adulților, dar și celor mici: quinoa pentru bebeluși poate fi introdus în alimentație de la vârsta de 8 luni, sau oricând după această vârstă, în funcție de dezvoltarea bebelușului.

Vitaminele și mineralele sunt ușor de găsit în quinoa semințe, acestea fiind bogate în Vitamina B1, B2, B3, B6 și B9, dar și în minerale importante: fier, zinc, magneziu, fosfor și mangan. Importantul conținut de fibre transformă aceste semințe într-un aliment ideal pentru menținerea sănătății sistemului digestiv. Toate aceste calități au determinat NASA să aibă în vedere includerea de alimente cu quinoa în dieta viitorilor colonizatori spațiali. Sau, pentru a fi politically correct și demni de încredere, includerea recoltelor în programul CELSS.

Puteți descoperi mai multe detalii despre viziunea NASA privind viața în spațiu în videoclipul de mai jos, în timp de pregătiți o gustare rapidă și delicioasă, cu quinoa semințe, mere și scorțișoară.

Gustare rapidă pe bază de quinoa, mere și scorțișoară

Ingrediente:

100 gr. quinoa

200 ml. apă

2 mere

scorțisoară

vanilie

Spălați semințele de cereale sub jet slab de apă, utilizând procedeul tipic folosit pentru orez. Într-o crăticioară, turnați toată cantitatea de semințe și apa (o măsură de quinoa/două măsuri de apă fiind proporția ideală). Fierbeți amestecul până când bobițele se măresc în volum și acestea devin transparente. Radeți cele două mere direct în crăticioară, adăugând scorțișoara și vanilia, după gust. Amestecați cu grijă, utilizând o spatulă. Gustarea este gata după ce se răceste puțin: timp în care puteți apăsa butonul play al videoclipului de mai jos, pentru a porni într-o aventură spațială, cu gustarea potrivită.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *