Într-un Bucureşti care miroase mai mereu a asfalt încălzit, covrigi şi clone ale Baccarat Rouge 540 sau Erba Pura, conceptul de frumuseţe fragilă e dificil de întâlnit şi încă şi mai greu de păstrat. Cu toate astea, există câteva locuri verzi, roz şi cumplit frumoase în capitală: Grădina Cişmigiu, Ceainăria Infinitea şi Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău sunt doar câteva dintre ele. Cel din urmă este şi cel de care îmi aduce aminte parfumul Tweens Kyoto sau, pe numele lui întreg “Un printemps a Kyoto.” De fapt o clonă a parfumului Sakura de la Dior, Kyoto reuşeşte să depăşească originalul prin câteva avantaje.

Spre deosebire de Sakura, Tweens Kyoto are un preţ accesibil, care se potriveşte binişor atât cu minimalismul sticlei, cât şi cu simplitatea aromei. Deloc pretenţios, acest parfum transmite toată frumuseţea florilor de cireş japonez, a merilor înfloriţi primăvara şi a tot ce e crud şi pur. Frumuseţea lui Kyoto e una firească:

… lasă-mă să-mi amintesc cum erai atunci, când încă nu existai.

Deodată vântul urlă şi izbeşte fereastra mea închisă.

Cerul e un năvod plin de peşti întunecaţi.

Aici se întâlnesc toate vânturile, toate.

Se dezbracă ploaia.

………………………………………………………………….

O să-ţi aduc din munţi flori vesele, şi campanule,

negre alune, şi coşuri de nuiele pline de săruturi.

Vreau să fac cu tine

ce face primăvara cu cireşii…

Pablo Neruda
Te joci în fiecare zi

Tweens Kyoto – note

La prima pulverizare, Tweens Kyoto îşi arată notele verzi, iar efectul lor este unul foarte natural. Parfumul aminteşte de tot ce e tânăr şi crud, primăvara: de iarbă, de tulpini de plante şi flori, de mugurii copacilor. Notele de mijloc sunt unele florale, neaşteptat de naturale: floare de cireş japonez, trandafir, iasomie. În bază întâlnim accente de mimoză, care dau parfumului un aer de primăvară târzie, de violetă şi de mosc. Însă ceea ce impresionează cu adevărat la Kyoto este frumuseţea fragilă şi naturală a compoziţiei, o frumuseţe în faţa căreia nu poţi decât să te miri.

Tweens Kyoto nu este un parfum pe care să-l porţi cu machiaj smokey eyes, în timp ce te duci să-ţi augmentezi buzele, genele sau unghiile. Este, în schimb, parfumul ideal pentru o femeie care se ştie frumoasă şi care mai ştie şi să se bucure de frumuseţea ei aşa cum este: trecătoare şi naturală.

De ce ar trebui (sau nu) să testezi parfumul

Profund nepotrivit oricui doreşte să impresioneze, Tweens Kyoto nu este deloc recomandabil amatoarelor de gurmande, condimentate sau sintetice, nici acelora care preferă parfumuri menite să străbată distanţe mari. Nu s-ar asorta bine cu poşete şi bijuterii de brand, nici cu o ţinută prea încărcată, nici cu un machiaj impresionant. După părerea mea, însă, este uşor de iubit de oricine apreciază gamele Aqua Allegoria de la Guerlain şi Un jardin… de la Hermes, de oricine e fascinat încă de simplitate şi de naturaleţe. Într-un oraş atât de copleşit de tot felul de arome grele, Kyoto este echivalentul unei plimbări tăcute prin Grădina Japoneză.

Pentru că e în acelaşi timp foarte roz şi foarte verde, în sensul de foarte natural, Tweens Kyoto a reuşit să mă impresioneze mai mult decât majoritatea lansărilor de anul trecut. Îl port cu aceeaşi plăcere pe care o am atunci când vizitez grădina bunicilor, ori când bag nasul într-un bujor – fără teamă de polen, furnici sau ridicol.

Alte recenzii

Pentru că este un brand cu şi despre clone, Tweens lipseşte cu desăvârşire de pe majoritatea site-urilor mari, consacrate, de recenzii. E păcat, zic eu, căci preţul accesibil, calitatea şi frumuseţea compoziţiilor fac multe parfumuri de la ei să fie cel puţin uşor de recomandat. Acesta a fost şi motivul pentru care am ales să filmez un video referitor la parfumuri cu flori de cireş, în care am vorbit şi despre acesta. Voi continua să recomand Tweens Kyoto nu pentru că l-am primit spre testare, nu pentru că ar fi un parfum impresionant prin siaj şi proiecţie, căci nu este, ci pentru că avem cu toţii nevoie de un pic de frumuseţe naturală, măcar ocazional.

Puteţi descoperi şi voi Tweens Kyoto AICI, iar dacă aplicaţi codul de reducere FLW05, preţul va deveni şi mai accesibil.

Citeşte şi: Poezie şi…

Citeşte şi: Poezie şi…

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *