Frumuseţea a fost dezideratul femeilor din toate timpurile. Chiar dacă omenirea a parcurs etape dificile în evoluţia sa mult încercată şi chiar dacă fiecare epocă a încercat sa le detroneze pe cele precedente, dorinţa femeilor de a fi frumoase a sfidat timpul.

Chimişti, biologi, dermatologi, esteticieni, toţi şi-au pus laolaltă efortul creator în slujba frumuseţii. Şi de ce să nu recunoştem că femeile zilelor noastre arată mult mai tinere decât bunicile şi mamele lor la aceeaşi vârstă.

Nu este un secret pentru nimeni că industria frumuseţii creează zi de zi adevărate elixire ale tinereţii. Chiar dacă nu este cea veşnică, acea „tinereţe fără bătrâneţe” din basme, cel puţin suntem frumoase până la vârste înaintate.

Dacă vom arunca o privire printre moleculele direct răspunzătoare de menţinerea tinereţii, nu putem să nu ne oprim asupra peptidelor, aceste mici molecule cu structură relativ simplă, dar cu beneficii enorme. Despre peptide am ales să scriu şi eu astăzi.

Ce sunt peptidele?

Peptidele sunt lanţuri de aminoacizi care formează proteine prezente în toate structurile corpului omenesc. Din această categorie face parte şi colagenul, care se găseşte în procent de 80% în piele.

Colagenul este responsabil pentru menţinerea aspectului tânăr al pielii.

Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de colagen din organism scade dramatic. Aici intervin peptidele, care stimulează sinteza colagenului.

Dacă nivelul peptidelor din corp este scăzut, atunci apar ridurile, unghiile se fragilizează, iar părul îşi pierde vitalitatea.

De ce sunt importante peptidele?

Peptidele au o serie de roluri importante, dintre care se evidenţiază următoarele:

– Previn apariţia ridurilor şi le estompează, menţinând activ colagenul din piele;

– Menţin elasticitatea pielii.

Cum putem creşte nivelul de peptide?

Din fericire, putem creşte nivelul de peptide şi colagen din piele cu ajutorul unor produse cosmetice. Atunci când le aplicăm, pielea este „păcălită” să creadă că s-a produs o rană şi astfel ea stimulează producţia de colagen, arată dermatologii.

Nu toate peptidele sunt la fel, însă. Dacă unele stimulează sinteza de colagen, altele au rol antirid. Desigur trebuie să menţionez faptul că produsele cosmetice pe bază de peptide se aplică pe perioade lungi de timp şi în mod regulat, pentru a fi eficiente.

Aşadar, răbdarea este importantă şi în acest caz, căci niciun produs cosmetic nu este o poţiune magică şi nimic nu-şi face efectul peste noapte.

Recomandări utile

Astăzi vă recomand o gamă inovatoare, formulată pe baza peptidelor şi anume Biotopix. Gama cuprinde o cremă cu rol de lifting instantaneu, cu efect imediat şi care durează 8-9 ore de la aplicare, un gel contur de ochi care diminuează rapid pungile şi cearcănele apărute din cauza retenţiei de lichide şi crema contur de ochi împotriva ridurilor perioculare cunoscute sub numele de laba gâştii. În plus, din gama Biotopix face parte şi noua cremă de mâini cu efect antirid, ideală pentru menţinerea frumuseţii şi tinereţii mâinilor.

Ca de obicei, vă sfătuiesc să faceţi alegeri inspirate şi documentate!

Citeşte şi: Mătreaţa…

Citeşte şi: Scurtă biografie…

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *