Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie nu-mi place deloc să călătoresc greoi, cu bagaj mare. Ideea de a avea mai multe bagaje, de a adăuga troller-ului încă vreo două-trei genţi, mă face să am coşmaruri. Nu că nu mi-ar plăcea să am la dispoziţie cât mai multe ţinute, dar apreciez poate prea tare libertatea de a călători uşor şi îmi repugnă efectiv ideea de-a deveni paznicul propriilor bagaje. Acesta este motivul pentru care, atunci când mă gândesc la parfumuri de vacanţă, aleg mai ales variante de la brandurile care oferă variante mini sau travel-size, aşa cum sunt acele parfumuri de 10 ml de la Maison Olfactif.
Astăzi mi-am propus să scriu despre 3 dintre ele, pe care le-am testat îndelung înainte de mica mea călătorie la Varna. Scopul testării? Ca să văd dacă 3 variante de 10 ml pot face faţă cu brio unei săptămâni de concediu, pentru o fire capricioasă şi infidelă parfumurilor ca a mea.
Maison Olfactif – Money Can’t Buy Love: The Crush
Brandul românesc şi-a propus să descrie îndrăgostirea cu ajutorul unui parfum ambrat, delicat şi cu uşoare accente citrice şi florale. Şi, într-adevăr, Money Can’t Buy Love: The Crush are acele accente curate, aprope moscate, care amintesc de adolescenţă. Cashmeranul, cu accentele lui de mosc şi lemn, îi dă acestui parfum senzaţia de aşternuturi proaspăt spălate, de dimineţi însorite, în care te trezeşti cu zâmbetul pe buze. Vanilia îndulceşte compoziţia, însă aceasta rămâne fresh-feminină şi ar putea concura lejer cu aceea a unor parfumuri celebre: Molecule 05, Fleur Narcotique sau chiar Valaya, dacă ţinem cont de faptul că acestea din urmă sunt destinate mai degrabă iubitorilor de mosc şi ambroxan.
Note de vârf: frezie, prună, lămâie
Note de mijloc: laudan, cashmeran, ambră
Note de bază: vanilie de Madagascar, ambră
Maison Olfactif – Girls Come First: The Climax
Numele acestui parfum m-a făcut să zâmbesc din prima clipă, chiar dacă nu sunt mare amatoare de parfumuri cu denumiri… senzuale. Acesta mi-a mers însă la inimă prin compoziţie, căci aroma lui îmi place cel mai mult dintre cele trei şi a devenit rapid preferatul meu pe timp de vară. Nu puteam scrie despre parfumuri de vacanţă fără să menţionez Girls Come First: The Climax! Este un parfum feminin, echilibrat, uşor de purtat şi, în acelaşi timp, elegant şi original. Pentru că iubesc parfumurile florale şi compoziţiile clasice, iubesc şi Girls Come First: The Climax de la Maison Olfactif. De-ar fi să iau cu mine un singur parfum în vacanţă, l-aş alege fără îndoială pe acesta, mai ales că accentele fructate din vârf îi dau şi o prospeţime aparte.
Note de vârf: coacăze, bergamotă, piper roz, iris
Note de mijloc: iasomie, trandafir, violetă (un trio clasic în parfumerie), floare de portocal
Note de bază: paciuli, mosc alb, tonka, benzoină, vanilie
Maison Olfactif – Amor Sacro, Amor Profano
Printre aceste parfumuri de vacanţă, Amor Sacro, Amor Profano ocupă, cu siguranţă, un loc special. Vorbim aici despre un parfum cu puternice accente lemnoase şi balsamice, mai potrivit pentru serile reci de toamnă, ori pentru momentele în care dragostea transcende o simplă întâlnire romantică. Ambrat, accentuat de benzoină, laudan şi santal, Amor Sacro, Amor Profano poate fi purtat cu succes şi în serile răcoroase de vară. Ar aduce toată căldura necesară plimbărilor pe faleză, dacă marea e prea învolburată şi un pic prea sărată. În plus, dacă celelalte două compoziţii sunt mai degrabă feminine, acesta îmi pare un unisex perfect şi poate fi împărţit cu succes de partenerii unui cuplu.
Note de vârf: iasomie, scorţişoară, căpşună, coacăze
Note de mijloc: trandafir, ambră, cuişoare, paciuli, tămâie, vanilie
Note de bază: mosc, santal, ambroxan, laudan, benzoină
Parfumuri de vacanţă: alte recomandări ideale în vacanţă
Recomandările de mai sus au câteva avantaje importante: faptul că vorbim despre un brand românesc, prezentarea în sticle asemănătoare cu variantele mari, dar de 10 ml, dar şi faptul că vorbim despre o concentraţie de extract de parfum. Cu toate astea, probabil că voi avea în bagaj şi alte câteva variante: Peach, Rose, Sandalwood – de la Elio Berhanyer, un parfum feminin şi delicat, primit cadou de la o persoană dragă mie, dar şi (Flower Please) de la Zara, un parfum oarecum asemănător cu Money Can’t Buy Love: The Crush, dar cu o compoziţie mai puţin complexă şi, aşadar, mai uşor de pulverizat fără griji. În afară de acestea, voi mai avea în bagaj şi câteva mostre sau decanturi de sezon, care aşteaptă de mult să fie testate: Pacific Chill de la Louis Vuitton şi Ylang in Gold de la M. Micallef.
Voi ce parfumuri de vacanţă preferaţi şi ce ascundeţi în bagajul de călătorie?
Citeşte şi: Poezie şi…
Citeşte şi: Poezie şi…
Sincera sa fiu, nu am auzit de acest brand dar se pare ca merita incercate.