După ce te-am convins că ne pricepem la termeni din fashion şi titluri care sună bine, probabil că te întrebi ce naiba e aia “orhidee radiantă” şi ce s-a întâmplat cu verdele smarald?. Şi noi ne-am întrebat şi a ieşit textul de mai jos.

Dacă în 2013 verdele smarald, care simbolizează optimism şi prosperitate, a fost vedeta anului, în 2014 orhideea radiantă va da tonul în modă.

Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi sistemelor de culori, a stabilit că orhideea radiantă, culoare vibrantă, enigmatică şi seducătoare, nu trebuie să lipsească din colecţiile designerilor, fie că este vorba de obiecte vestimentare, încalţăminte sau accesorii.

Orhideea radiantă imbină nuanţe de mov cu subtonuri de roz şi fuchsia, devenind o culoare puternică, misterioasă, ce nu poate trece neobservată. Paleta de nuanţe este foarte bogată, asortatul în funcţie de contextul evenimentului sau al stării de spirit devenind o treabă uşoară. Orhideea radiantă se potriveşte în general tuturor femeilor, indiferent de culoarea părului sau a tenului.

Orhideea radiantă a invadat deja podiumurile prezentarilor de modă în colecţiile primăvară-vară 2014. Variaţii ale acestei nuanţe se regăsesc atât în colecţiile pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Purpuriul simbolizează regalitate, statutul de culoare elitistă provenind de la raritatea şi costul ridicat al vopselei folosite pentru a o crea. Purpuriul poate scoate pe oricine în evidenţă, oferind o paletă fermecătoare de nuanţe adiacente pentru păr sau machiaj.

Obiectele vestimentare în culoarea orhideei sunt un must-have al anului 2014 şi nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei fashioniste/fashionist.

 Orhidee radianta

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *