Dacă vrei să faci trecere la „silueta de vară” și urmezi o dietă drastică, ar fi bine să te oprești. Un regim de tip „înfometare” în așteptarea concediului nu este o idee atât de bună precum pare. Caloriile sunt importante, în orice anotimp. Vezi mai jos câteva sfaturi de la nutriționiști.

Experții recomandă ca alimentația noastră să varieze, în funcție de temperatură. Dacă în sezonul rece, avem nevoie de mai multe proteine pentru ca organismul să facă față cu succes temperaturilor scăzute, primăvara organismul are nevoie de o detoxifiere medie. Din acest motiv, specialiștii în nutriție ne recomandă să consumăm cât mai multe legume de sezon și verdețuri.

Alimentația în timpul verii

Pe lângă faptul că temperaturile ridicate deshidratează mai rapid organismul – așadar trebuie să consumi cât mai multe lichide – vara zilele sunt mai lungi. Ai nevoie de alimente ușoare, dar care să te energizeze și să-ți asigure un aport caloric benefic pentru organism.

O dietă drastică poate avea efecte nocive!

Dacă îți înfometezi organismul doar pentru a arăta bine la plajă, ia în calcul și faptul că efectele vor fi de scurtă durată. Corpul tău are nevoie de un anumit număr de calorii, în funcție de activitățile plănuite. Nu trebuie să te înfometezi, trebuie doar să combini inteligent alimentele. E simplu: dacă iarna ai nevoie de alimente mai consistente, vara ai nevoie de alimente ușoare.

Tonul este alimentul care nu ar trebui să îți lipsească din meniul de sezon: are un aport caloric echilibrat și conține nutrienți esențiali pentru organism. Aceta se digeră mai ușor decât carnea roșie, furnizând, în același timp, energia necesară organismului pentru o funcționare în parametrii normali.

O salată simplă, cu paste reci și ton îți poate servi drept prânz sau chiar cină. Fie că optezi pentru Eva Ton bucăți în ulei de măsline sau alegi Eva Ton mărunțit în suc propriu, nu ai nevoie decât de cateva minute pentru preparare. Fierbi pastele, le răcești și le amesteci cu tonul, adăugând câteva roșii cherry, o ceapă verde și câteva măsline verzi. Lămâia este opțională. Şi iată cum în 10 minute poți să gătești o rețetă perfectă din punct de vedere nutrițional!

Îți vei lua aportul de carbohidrați din paste, doza de energie din ton și antioxidanții din ceapa verde și roșiile cherry. Cu doar câteva ingrediente extrem de la îndemână, poți pune pe picioare o dietă hrănitoare, ușoară și care nu te înfometează.

Lasă-ne mai jos un comentariu în care să ne spui ce manânci vara. O rețetă nouă este intotdeauna bine-venită.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *