Rareori am ocazia de a vedea o colecție pe placul meu în România. Dincolo de snobism, un detaliu îmi atrage întotdeauna atenția și colecția sfârșește prin a mă dezamăgi. Sunt și excepții, iar Alexandra este una dintre ele. Noua colecție The Shadow, by Alexandra Calafeteanu, are toate ingredientele necesare pentru a bucura: croiuri sofisticate, dar forme simple, materiale de calitate, dar purtabile, accente și umbre, jocuri de lumină. Bucură privirea și satisface purtătoarea.

Inspirandu-se din natură, unde lumina caldă e vizibilă mai ales prin contrastul cu umbrele reci, Alexandra Calafeteanu pune viața față în față cu propriile-i umbre. Și denumește jocul The Shadow. Folosește materialul solat, a cărui textură futuristă se frânge în mai multe forme, sofisticate, dar naturale. Piesele vestimentare capătă astfel consistență și versatilitate, textura avangardistă revenind ușor la forma sa inițială. Materialul solat folosit pentru volanele generoase sub diverse forme, cu umbre în nuanțe complementare materialului, și organza, în dungi ce au pus în valoare mânecile supradimensionate, reprezintă texturile cheie ale colecției.

Corsetele, rochiile cu mâneci supradimensionate, pantalonii evazați cu talie înaltă și jachetele dramatice sunt răsfățate în umbre de intensități diferite. Accesorizate cu beltbags de la Wild Inga, ținutele create de Alexandra Calafeteanu reușesc o incursiune prin toate etapele prin care trece femeia autentică, evidențiindu-i intensitatea trăirilor: inocența, maturitatea, curajul, fronda, revolta, sex appeal-ul, caracterul dominator, dar și vulnerabilitatea.

Mulțumim, Alexandra!

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *