Muzeul Național al Țăranului Român îşi deschide porţile de Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 14 mai 2022. Muzeul îşi aşteaptă vizitatorii cu șase expoziții temporare şi cu un târg de bere artizanală românească.

Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a reintrat, încă, în funcțiune.

Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: între orele 18.00 – 22.00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Intrarea este liberă.

Evenimente la Muzeul Național al Țăranului Român:

TRADIȚIE CIRCULARĂ. Conectat la natură – la Sala Tancred Bănățeanu

Performance & tur ghidat

Expoziția de artă contemporană de la Muzeul Național al Țăranului Român aduce la un loc artiști contemporani cu meșteri populari și descrie modalitățile prin care patrimoniul imaterial devine resursă în crearea unui viitor durabil.

JUST MIRELA – Sala Irina Nicolau

Expoziție de artă vizuală, pictură, video-mapping de Mirela Trăistaru

Expoziția de pictură şi video-mapping ilustrează activitatea artistică ajunsă la maturitate și surprinde traseul de la primele semne și desene, până la pictură, instalații, obiecte, performance de body-painting, toate cusute într-o poveste.

CEREMONIALE – Sala Noua Galerie

Expoziție cu scop caritabil în beneficiul Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Viața este un ceremonial de când ne naștem şi până plecăm de pe acest pământ. Expoziția de la Muzeul Național al Țăranului Român oferă publicului posibilitatea de a cunoaște elemente din bogata cultură națională şi internațională ce reprezintă ceremoniile din viața cotidiană.

SERAFIM – Sala Acvariu

Expoziție de Pictură de Andreea Măiastra Aron

Lucrările sunt în tehnica acuarelă pe hârtie și pictură în acrilic pe pânză. Ineditul acestei expoziții este abordarea simbolului ortodox al Serafimilor, îngeri cu 6 perechi de aripi, într-o manieră ludică, aproape de ilustrația de carte pentru copii, în culori foarte aprinse și vii, pentru a îi aduce mai aproape de sufletele și inimile noastre.

CERUL – Sala Media

Expoziție de fotografie de Andrei Vlădeanu

Închis, deschis. Rece, cald. Liniștit sau agitat. 

Culorile și formele proiectate regulat pe cer fac parte din viața noastră, iar acest spectacol vizual cotidian trăiește practic cu noi. 

Andrei Vlădeanu propune o expoziție de pictură intitulată CERUL. 

Îngrijorare și speranță. 

PASTILA ROZ – Things to a void in a black hole vacation – MNŢRplusC

Cum arată o vacanță care durează doar o zi, dar ziua nu se termină niciodată? Pastila Roz propune o incursiune metaforică printr-o instalație sculpturală luminoasă, o excursie care invită la reflecție asupra locului din care nu ne vom mai putea întoarce niciodată.

Târgul de bere artizanală românească / Local craft beer fair

Citeşte şi: Muzeul Cotroceni…

Citeşte şi: Noaptea Muzeelor…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *