Marţi, 11 noiembrie, moştenitorii familiilor istorice din România au fost invitaţi să celebreze lansarea Albumului Şcoala de aviaţie Mircea Cantacuzino în cadrul unui eveniment în care trecutul, prezentul şi viitorul s-au întâlnit sub acelaşi acoperiş.

Fundaţia Memorială Română Mircea şi Dan Cantacuzino îşi propune să redea pentru prima dată, într-o manieră unitară, cu date din arhive personale şi nationale istoria Școlii de aviaț ie „Mircea Cantacuzino”, de la începuturile acesteia în 1928, când a fost achiziționată prima avionetă și până la întreruperea activităţii ei, odată cu declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial.

Oliver Olabinri, membru fondator, explică în cadrul evenimentului că “ideea unui astfel de album s-a născut din dorința, din dreptul și dintr-un sentiment de responsabilitate de a retrăi senzația pe care am simțit-o după ce am văzut imaginile unei istorii culturale bogate, amorțite în amintirile multora, în albume de fotografii cu caracter personal și în Arhivele Naționale ale României”.

Fundaţia Memorială Română Mircea şi Dan Cantacuzino

Albumul descrie viziunea și dedicarea unor oameni pentru aviația de turism care a dus la una dintre cele mai efervescente perioade din istoria aviației civile a României, aducând în prim plan proiectul de suflet al fraţilor Mircea şi Ioana Cantacuzino, cei care au înfiinţat şcoala. Conţinând povestea tinerilor piloţi, a rezultatelor excepţionale, a recordurilor naţionale şi internaţionale ale elevilor şcolii, documente de arhivă, fotografii, articole și hărți, acest album dezvăluie o Românie frumoasă, efervescentă, cu oameni educați, din familii de domnitori, țărani, boieri, funcționari sau muncitori, toți pasionați de ceea ce făceau, implicaţi activ în viaţa comunităţii.

Misiunea membrilor Fundaţiei este aceea de a sprijini și încuraja pe cei care inițiază și susțin proiecte culturale românești și să amintească tuturor că avem o moștenire ce trebuie perpetuată peste generații.

Mai multe detalii despre proiectele fundaţiei: http://www.fundatiemdcantacuzino.ro

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *