Primul CD mindfulness din România, ”Relaxează-te”, a fost lansat recent. Acesta a înregistrat un record: s-a vândut în aproape zece mii de exemplare. Este primul din colecţia ”Health and Science”. Al doilea urmează să fie publicat în curand şi va avea titlul sugestiv ”Acceptă”.

Mindfulness este o tehnică simplă şi accesibilă. Câteva minute de meditaţie activă pe zi pot reduce considerabil nivelul de anxietate, mai eficient decât o fac medicamentele şi fără efecte secundare.

Aceasta constă în concentrarea asupra respiraţiei  şi senzaţiilor corporale, fără trecerea lor prin filtrul raţiunii. Meditaţia de tip mindfulness poate fi integrată chiar şi în rutina zilnică: în timp ce aştepti undeva sau chiar dacă eşti la o sedinţă de lucru. Pentru că respiraţia este cel mai important element din mindfulness. În timpul meditaţiei mindfulness, creierul secretă substanţe care stimuleaza starea de bine. Rezultatul: reducerea stresului într-un procent considerabil. Meditaţia mindfulness te ajută să te descoperi şi să te cunoști mai bine. Însa pentru a avea rezultate trebuie să practici zilnic cel puţin 5 minute pe zi.

Autorul acestui CD, Hedi Hoka, este doctor în psihologie, psiholog specialist în dezvoltare personală, antreprenor şi autor de cărţi inspiraţionale cu o abordare modernă şi realistă.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *