L’Oréal anunță lansarea Melasyl, o nouă moleculă inovatoare concepută pentru a aborda problemele de pigmentare localizată care duc la apariția petelor de vârstă și a semnelor post-acnice. Potrivit unui studiu epidemiologic realizat la nivel mondial, privind tulburările de pigmentare, jumătate dintre respondenți raportează că au cel puțin o problemă de pigmentare a pielii, motiv care stă la baza deciziei companiei de a investi în crearea acestui nou ingredient.

Formulele L’Oréal care conțin noul ingredient brevetat funcționează pe toate tonurile de piele, tratează petele pigmentare și îmbunătăţesc aspectul pielii. Conform anunţului făcut de companie, Melasyl este rezultatul unor teste riguroase care implică 121 de studii științifice.

Rezultatele studiului La Roche-Posay

Melanina este o componentă esențială a pielii care ne protejează celulele de efectele negative ale razelor UV și definește tonul natural și frumos al pielii noastre. Cu toate acestea, un exces de melanină provoacă lipsa de uniformitate la nivelul tenului, decolorări și pete pigmentare. Excesul de melanină are o legătură puternică cu inflamația. Atunci când expunerea la razele UV, vârsta, factorii genetici, poluarea sau anumite proceduri medicale provoacă inflamaţie, aceasta din urmă stimulează producția de melanină. Aşa apar petele hiperpigmentare asociate înaintării în vârstă sau semnele post-inflamatorii.

Hiperpigmentarea este o problemă subestimată şi este în creștere în rândul oamenilor din întreaga lume. Astfel, La Roche-Posay a realizat primul studiu epidemiologic la nivel mondial privind problemele de pigmentare. Rezultatele obținute de la 48.000 de persoane intervievate din 34 de țări, de pe toate continentele, arată că problemele de hiperpigmentare sunt foarte frecvente în rândul populației și afectează puternic calitatea vieții oamenilor.

Pe scurt:

  • 27% dintre respondenți suferă de lentigo solar, 18% de hiperpigmentare axilară, 15% de hiperpigmentare post-inflamatorie, 15% de hiperpigmentare periorbitală, 11% de melasma și 8% de vitiligo;
  • 22% dintre respondenți se simt mai puțin iubiți de familie și prieteni din cauza hiperpigmentării de care suferă, în timp de 19% simt că își fac de rușine familia și rudele;
  • 22% dintre respondenți simt că oamenii îi văd ca fiind murdari, 21% raportează că simt că oamenii evită să stea lângă ei în transportul public;
  • 20% se simt respinși de partenerul lor;
  • 21% dintre aceștia se simt discriminați la locul de muncă.

Soluţia L’Oréal // La Roche-Posay

După 18 ani de cercetare și screening a peste 100.000 de molecule, La Roche-Posay a descoperit un spectru complet activ în știința hiperpigmentării. În timp ce majoritatea produselor anti pete pigmentare blochează enzima responsabilă pentru producția de melanină, noua moleculă Melasyl are un mod unic de acțiune. Melasyl este primul și singurul ingredient activ care interceptează și elimină precursorii melaninei foarte devreme în procesul de supraproducție, fiind eficient atât în faza de anti-pigmentare, cât și în faza de depigmentare.

Produsele cosmetice ce conțin multi-patentatul Melasyl contribuie la furnizarea unei nuanțe mai uniforme și naturale a pielii, acționând chiar și asupra celor mai persistente semne, îmbunătățind aspectul petelor pigmentare existente, inclusiv a celor persistente – cu eficacitate și siguranță demonstrate clinic pe toate tonurile de piele. Melasyl este disponibil acum în gama Mela B3 a brandului La Roche Posay, prin serul Mela B3. Brandurile L’Oréal Paris și Vichy urmează să lanseze şi ele produse care conțin acest ingredient inovator.

Citeşte şi: Pete…

Citeşte şi: Apivita…

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *