Humanitas este deja un nume cunoscut în România. Unul alături de care am crescut și suntem mândri, ca Dacia. Spre deosebire însă de Dacia, Humanitas se adresează pe rând celori mici, celor în devenire sau mari deja și poate mai ales celor în continuă aventură și căutare de sine. Numele Humanitas a revenit acum în catalogul celor mai vizibile și apreciate companii din România, alcătuit de Superbrands România, prin Librăriile Humanitas. Ocupă locul 7 în topul general și locul 1 la categoria Retail Books.

Nu mă surprinde deloc…

Librăriile Humanitas sunt preferatele mele fiindcă îmi amintesc de acele librării de demult, de cândva și de undeva, în care oamenii chiar erau iubitori de lectură. Vânzătoarea citea, patronul citea, oamenii care intrau citeau. Lectura îi unea pe toți, într-o conspirație frumoasă. Căci da, există și conspirații frumoase… Diferența dintre Humanitas și celelalte mari librării bucureștene este că întotdeauna am găsit aici o vorbă bună, ba chiar și recomandări bune. Și rar găsesc recomandări bune, chiar și la cei dragi și apropiați mie. Tot aici am găsit și câte un zâmbet conspirativ sau o remarcă plină de spirit față de cutare sau cutare autor, roman sau scriitură. Venind de la oameni tineri, uneori mai tineri ca mine, aceste mici cochetării întru lectură mi-au dat speranță că mai există și conspirații frumoase, într-o țară în care ne-am obișnuit cu urâtul.

De aceea mă bucur să aud de reușita Librăriilor Humanitas și scriu cu drag un articol care nu-i advertorial, publicitar sau laudă cu pretext. Iar dacă e undeva o mică sau mare conspirație, sper să fie doar întru și pentru lectură.

 
Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *