Laura Perian este unul dintre acei oameni frumoși care nu se limitează doar la emana, ci și creează frumusețe. Makeup artist cu experiență în presa mondenă și glossy, Laura poate transforma orice femeie într-o adevărată vedetă. Cuvântul cheie pentru ea este strălucire, dar secretul frumuseții este acceptarea propriei persoane. Interviul cu Laura Perian ne arată că e ușor să fim frumoase trup și suflet, în fiecare zi. Să ne inspirăm din sfaturile ei!

Cum a început pasiunea ta pentru makeup și când a devenit un job real?

Pasiunea a început undeva pe la 25 de ani, însă s-a materializat într-un job după 30 de ani. I’m a late bloomer. 🙂 Dar chestia asta are și o parte bună, tot așa cum are și una mai puțin bună. Partea bună este că am maturitatea necesară să fac alegerile care mi se potrivesc, fără prea multe compromisuri, dar și faptul că știu cât de importantă e munca și perseverența. Partea mai puțin bună este că am în față mai puțini ani de carieră decât aș fi avut dacă aș fi început când aveam 20 și un pic de ani.

Ce produs cosmetic sau de îngrijire face parte din artileria ta de business și te însoțește mereu la întâlniri?

Gelul de sprâncene. îmi place să le am pieptănate și fixate.

Dezvăluie-mi unul din trucurile tale de makeup!

Îmi amestec puțin iluminator lichid în crema de față. Am tenul uscat și mereu simt nevoia de luminozitate. De abia după aceea aplic fond de ten sau DD cream sau… las așa, pentru un look natural, strălucitor.

Dacă ar trebui să nu mai folosești niciodată un produs de makeup, care ar fi acela?

Nu obișnuiesc să îmi fac contouring, așa că aș putea lejer să nu mai folosesc produse destinate acestei tehnici.

Dacă ar trebui să alegi doar 3 produse de makeup cu care să mergi pe o insulă pustie, care ar fi acelea?

Cred că pe o insulă pustie… ultima mea grijă ar fi makeup-ul! 🙂 Dar dacă ar fi să aleg 3, aș alege iluminatorul, mascara și gelul de sprâncene. Le dau însa pe toate pentru un iPod cu muzica mea preferată.

Dacă ar trebui să nu mai folosești niciodată un produs de îngrijire, care ar fi acela?

 Crema pentru picioare este un produs pe care îl folosesc atât de rar încât ii pot spune cu ușurință: La revedere!

Dacă ar trebui să alegi doar 3 produse de îngrijire cu care să mergi pe o insulă pustie, care ar fi acelea?

Crema cu SPF 50, balsam de buze și mult șampon. Și pentru că nu pot alege decât 3, aș vrea să fie un șampon 2 în 1, căci viața fără balsam e grea…

Dezvăluie-mi unul din trucurile tale de îngrijire!

Pentru că am pielea super uscată, am nevoie de hidratare constantă. Așa că după fiecare duș folosesc Crema Intensiv Hidratantă de la Himalaya Herbals.

Se spune că obiceiurile bune le învățăm din familie. Ce ritual de îngrijire ai preluat de la un om drag?

Bunica mea folosea cu religiozitate cremă de față și de mâini. Deși, cu siguranță și genele aveau un rol important, cred că și acest ritual a făcut ca ea să aibă un ten impecabil la 90 de ani. Așa că, de fiecare dată când folosesc o cremă, mă gândesc la ea.

Ce nu îți lipsește niciodată din geantă, indiferent unde ești?

Balsamul de buze nu îmi lipsește niciodată din geantă sau din ghiozdan. Mi se usucă buzele, pentru că am zile când nu beau destulă apă (shame on me!), așa că măcar cu balsam să le hidratez.

Ce produs ai folosi NEAPĂRAT la o întâlnire romantică?

Mascara every time! Când vine vorba de dragoste, privirile sunt importante, iar ochii conturați de mascara sunt mult mai expresivi.

Ce produs de makeup nu folosești NICIODATĂ?

Pentru mine însămi nu folosesc niciodată spray fixator de machiaj. Nu stau niciodată cu machiajul foarte mult timp, așa că nu am nevoie.

Ce procedură cosmetică nu ți-ai face NICIODATĂ?

Nu mi-aș face filler în buze. Le am destul de groase și nu aș avea vreodată nevoie de o asemenea intervenție.

Ce procedură cosmetică ți-ai dori să îți faci și de ce?

Momentan nu aș vrea să îmi fac niciun tip de intervenție la față. Dar în viitor, cine știe? Epilarea definitivă este însă chiar acum în cărți în ceea ce mă privește.

Secretul tău pentru a fi flawless la un eveniment important?

Atitudinea și tenul luminos. Încerc mereu să am starea de spirit potrivită când merg la un eveniment, pentru că am fața expresivă și, dacă nu sunt în toane bune, se vede oricât aș încerca eu să maschez. Iar despre ten, știi deja că îmi place să fie super glowy.

Un sfat pentru Laura de acum 10 ani?

Ai răbdare!

Cum o vezi pe Laura de peste 10 ani?

Cu nu prea multe riduri, sper. 🙂 Mai înțeleaptă și mai răbdătoare.

Ce înseamnă frumusețea pentru tine, dincolo de makeup, tratamente și produse de răsfăț?

Frumusețea nu stă nici în makeup și nici în produse sau în proceduri. Din punctul meu de vedere, stă în ceea ce “arunci” în lume. Stă în bunătate și în căldură, în good vibes și în optimism, în determinare și curaj, în acceptare și, uneori, chiar în greșeli și în imperfecțiuni.

Ce faci pentru a-ți păstra tinerețea și frumusețea, trup și suflet?

Pentru trup, am găsit deja niște produse care mă ajută la “prelungirea” tinereții, ca să zic așa: creme cu SPF, produse anti-rid, etc. Când vine vorba de suflet, cred că acceptarea propriei persoane și staying true to myself contribuie la păstrarea tinereții. Și ar mai fi dragostea și momentele super fuuuuuun cu cea mai bună prietenă. Uneori, îi răspund și la întrebări, pentru câte un interviu.

Ce admiri la femeile din jurul tău? Dar la bărbați?

Admir, indiferent de genul celor ce mă înconjoară, perseverența și curajul. Îmi place să îmi văd femeile dragi ieșind din zona lor de confort și bucurându-se de nou. Și îmi place să îmi văd bărbații dragi învățând răbdare și empatie.

CONCURS

Puteți câștiga și voi un set format din două creme de corp Himalaya Herbals, recomandate și de Laura Perian în cadrul acestui interviu. Concursul e la un click distanță, AICI.

 

Beauty & Make-up

2 Replies to “INTERVIU Laura Perian, makeup artist: Secretul frumuseții și acceptarea propriei persoane”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *