Primul episod din sezonul 8 al serialului fenomen Game of Thrones a înregistrat un record de audiență în Statele Unite ale Americii.

Aproximativ 17,4 milioane de americani au urmărit primul episod din sezonul final, un record de audienţă pentru saga medievală, a anunţat luni postul de televiziune HBO.

Audienţele înregistrate duminică de postul de televiziune împreună cu numărul celor care au urmărit serialul pe aplicaţiile HBO GO şi HBO NOW au depăşit recordul precedent de telespectatori (16,9 milioane) înregistrat în timpul ultimului episod al celui de-al şaptelea sezon, difuzat în urmă cu doi ani.

Popularitatea Game of Thrones pe rețelele de socializare

Popularitatea serialului pe reţelele de socializare se situează la cote maxime. Astfel, premiera de duminică a fost cel mai discutat episod din istoria serialului pe Twitter , cu peste 5 milioane de mesaje şi 11 milioane de menţionări pe durata weekendului.

Sezonul al şaptelea a înregistrat o audienţă medie de 32,8 milioane de telespectatori americani pentru fiecare episod după ce au fost contabilizate şi persoanele care au urmărit la o dată ulterioară, iar HBO a declarat că se aşteaptă ca audienţa sezonului 8 să ”crească considerabil”.

”Game of Thrones” poate fi urmărit în peste 150 de ţări, dar, potrivit HBO, datele de audienţe nu sunt uşor de centralizat în multe dintre aceste state, iar o cifră globală de audienţă este imposibil de calculat.

Sezonul final, un secret bine păzit

Detaliile sezonului final au fost un secret bine păzit, făcând să crească nerăbdarea telespectatorilor.

Cea mai discutată secvenţă pe Twitter din episodul de duminică a fost cea în care popularul personaj Jon Snow (interpretat de Kit Harington) află cine sunt părinţii săi adevăraţi şi faptul că Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), cea pentru care nutreşte sentimente romantice, este de fapt mătuşa sa.

În ciuda numărului mare de admiratori, ”Game of Thrones” este departe de a fi cea mai urmărită producţie de televiziune în SUA. Gala anuală Super Bowl din Liga Naţională de Fotbal atrage circa 100 de milioane de telespectatori, iar decernarea premiilor Oscar din februarie a fost urmărită, la televizor, de 29,6 milioane de americani.

Ultimul episod din ”Game of Thrones” va fi difuzat pe 19 mai în SUA.

Vezi și: Chestii de pe social media care nu ar trebui să apară în viața reală

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *