Astăzi începe cea de-a XVI-a ediție a Festivalului SoNoRo intitulată „Dreamtigers”, un omagiu adus operei marelui scriitor argentinian Jorge Luis Borges. Teme din opera sa vor fi traduse într-un repertoriu remarcabil, interpretat de 28 muzicieni români și străini, dar și într-o reprezentație de tip teatru-labirint realizată în parteneriat cu studenții UNATC „I. L. Caragiale”. Festivalul se va desfășura în București până în data de 7 noiembrie, apoi va continua în Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca până în 14 noiembrie.

Primele două concerte de la Festivalul SoNoRo

Primele două concerte vor avea loc la Palatul Bragadiru (29 și 30 octombrie) și marchează prin programul concertistic centenarul Astor Piazzolla, un compozitor și instrumentist prolific și original care a revoluționat tangoul și a creat „Tango Nuevo” – o interpretare dramatică, expresivă și pasională a tangoului. Piazzolla a început să cânte la un bandoneon în valoare de 18 dolari, un cadou primit de la tatăl său, și să asculte discurile celebrului Carlos Gardel, pe care urma să îl cunoască mai târziu. Ca bursier al Conservatorului din Paris, Piazzolla își dorea să interpreteze muzică clasică, dar a fost îndrumat să se dedice bandoneonului și tangoului, compunând coloana sonoră pentru mai mult de 50 de filme și ajungând să fie cunoscut în toată lumea.

Publicul Festivalul SoNoRo se poate bucura în această ediție de prezența bandoneonistului și compozitorului Marcelo Nisinman care la vârsta de 17 ani, încurajat de tatăl lui, i-a scris o scrisoare lui Astor Piazzolla. De la acest gest simplu, despre care Marcelo spune că nu aștepta nimic, a devenit discipolul lui Piazzolla, făcând muzică cu maestrul tangoului în sufrageria casei părintești.

Despre parteneriatul artistic cu UNATC

O altă surpriză pregătită pentru această ediție este reprezentată de proiectul T.I.M.P, o producție de tip teatru-labirint, realizată într-un parteneriat artistic în premieră dintre UNATC și Festivalul SoNoRo. Astfel, concertul de sâmbătă, 30 octombrie, va fi precedat și susținut tematic de experiența imersivă a teatrului de tip labirint.

Experiență unică, participativă, colaborativă, multisenzorială, T.I.M.P. este un teatru de tip labirint pus în scenă de studenții UNATC „I. L. Caragiale”, în care publicul devine actorul și personajul propriei narațiuni și în cadrul căreia nu există un scenariu fix, dimpotrivă, fiecare participant va avea la final propria-i poveste. Din această experiență a teatrului de tip labirint nu vor lipsi elementele de scenografie, light design, sound design și studenți actori ai UNATC care vor ghida discret participanții.

CIteşte şi: UNATC prezintă…

Alte concerte în Bucureşti şi în ţară

Duminică, 31 octombrie, sunt programate trei concerte la ARCUB Gabroveni (ora 11:00, 14:00 și 18:30), loc în care se va desfășura și concertul de luni, 1 noiembrie. Concertele din Capitală vor continua la Palatul Bragadiru (2 și 5 noiembrie), la Sala Radio (4 noiembrie), la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României (6 noiembrie) și se vor încheia la Ateneul Român în data de 7 noiembrie.

Concertele care vor fi transmise LIVE pe pagina de facebook SoNoRo, pe contul YouTube și pe site sunt cele programate în datele de 29 octombrie, 30 octombrie și 2 noiembrie – Palatul Bragadiru, 4 noiembrie – Muzeul Național de Artă al României și 7 noiembrie – Ateneul Român.

Festivalul va continua în perioada 9-14 noiembrie la Filarmonica Brașov – Sala Patria, Filarmonica Sibiu – Sala Thalia, Universitatea Babeș-Bolyai – Sala Auditorium Maximum, Casa Boema și Biserica Reformată Calvină.

Bilete şi rezervări

Mai multe detalii despre programul concertelor acestei ediții a Festivalului SoNoRo 2021 pot fi descoperite pe https://festival.sonoro.ro/.

Biletele și abonamentele Festivalului SoNoRo pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook (https://eventbook.ro/festival/sonoro).

Important

Având în vedere noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern, intrate în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, care interzic activitatea barurilor, cluburilor şi discotecilor, concertele programate în Club Expirat, Club Guesthouse și Fratelli Studios au fost relocate în ARCUB Gabroveni și Palatul Bragadiru.

Citeşte şi: Festivalul SoNoRo…

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Festivalul SoNoRo XVI și experiența labirintului borgesian”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *