Cele mai bune prietene ale femeilor sunt, de departe, bijuteriile – aceste mici opere de artă care completează și adaugă un plus de stil fiecărei ținute. Există multe și felurite modele de bijuterii, însă acelora dintre voi care își doresc modele timeless, care nu se demodează niciodată, le recomandăm FREYWILLE.

FREYWILLE este un brand austriac ce creează manual bijuterii artistice cu email. Acestea iau naștere sub îndrumarea directă a fondatorului şi CEO-ului companiei, Dr. Friedrich Wille, şi a directorului de creație Simone Grünberger – Wille. Din îmbinarea talentului cu abilităţi atent instruite, artiștii FREYWILLE creează colecţii unice, atemporale.

Brandul a fost înființat în Viena anului 1951 de către maestrul bijutier Michaela Frey. Și dacă la început producția se axa majoritar pe obiecte decorative cu e-mail, mai târziu a fost reorientată către bijuterii. În anul 1970 Michaelei Frey i s-a alăturat Dr. Friedrich Wille, moment în care numele brandului a devenit cel pe care îl cunoaștem: FREYWILLE. Zece ani mai târziu, în 1980 după ce Michaela a părăsit această lume, focul creativ a fost reaprins de către Simone Grünberger – Wille, care s-a dedicat dezvoltării unei tehnici unice de emailare. Rezultatele ei au revoluţionat compania, FREYWILLE fiind recunoscută pentru crearea unei noi linii de bijuterii cu forme elegante şi nemuritoare.

Portofoliul FREYWILLE cuprinde numeroase colecții de bijuterii, cea mai recent lansată fiind cea inspirată din O mie și una de nopți. Stilul maur cu ornamente geometrice și florale, precum și cele mai frumoase clădiri din Orient care reflectă acest stil, au inspirat artiștii brandului să creeze accesorii strâns legat de magia basmelor orientale.

Echipa de design FREIWILLE a cedat fascinației atemporale ale clădirilor cu elemente ornamentale extraordinare din Granada și Marrakech. Colecția O mie și una de nopți cuprinde trei seturi incitante, în care principiile tradiționale ornamentale sunt parțial adoptate și parțial încălcate artistic

GRANADA – Acest set are un design intensiv în culori, cu roșu ca ton de bază ce amintește de faimosul „castel roșu“ – Alhambra. GRANADA este inspirată de ornamentul geometric. Într-un joc de simpetrii complexe, bazat pe dezvoltarea unui sistem extrem de complicat din punct de vedere matematic, tiparele se nasc prin suprapunerea și interconectarea parțială a cercurilor și a poligoanelor.

În mod special, utilizarea octagonului exprimă lupta pentru armonie și perfecțiune. Personalitatea meditativă a ornamentului este vizibilă atât în formarea cât și în contemplarea modelului. Dar între cele două, tensiunea este brusc creată de plasarea strategică a culorii de accent. În funcție de modul în care privitorul își direcționează privirea, un motiv ornamental poate fi mai evident ca altul, ca mai apoi să pășească înapoi în fundal. O altă caracteristică specială este efectul de acuarelă al culorilor transparente din design – un efect unic al tehnicii de prelucrare a emailului.

MARRAKESCH – În setul MARRAKESCH, ornamentele geometrice și cele florale par a fi împletite într-o construcție exactă. Acest design simetric, în oglindă, este întrerupt în mod fluent, iar formele geometrice, în mod neașteptat, continuă fară să urmeze un șablon, ceea ce face ca posibilitatea de reproducere să fie pierdută în mod atractiv.

Mai mult, este creată o orientare spațială în ton cu natura prin mixul de culori închise și deschise. Faptul că acest design a fost pictat ca o bijuterie și nu sub forma unui tablou de perete, face această operă de artă interesantă din orice unghi ar fi privită – este la alegerea privitorului să decidă punctul de focus. Prețioasele nuanțe pastelate și sclipitoare te duc cu gândul la perle și materiale din lemn de trandafir – tradiționale în arta cu încrustații.

ORIENTAL DREAMS – Cu un design ce curge liber, setul ORIENTAL DREAMS, s-a detașat de stilul ornamental încărcat și nu mai poate fi legat de nici o origine. Dar magia rămâne. Echipa de artiști FREYWILLE a capturat o întrezărire în lumea femeilor din acea vreme, lume ce a inspirat imaginația atâtor artiști. Este o mare de țesături orientale, o bogăție de modele exuberante și prețioase.

Mătase colorată, eșarfe delicate cu un brocart greu, iar palmierii sunt întrezăriți în lumina serii prin ferestrele palatului. Draperii filetate cu aur atârnă din tavan. Aproape că poți percepe parfmul greu al trandafirilor și condimentelor din această oază de pace și senzualitate. Roșu catifelat, violet intens, galben șofran strălucitor și mentă verde cu accente aurii aprinzându-se între ele. Splendoarea feerică a Orientului este capturată aici, iar purtătorul devine o parte a unui misterios basm.

Seturile colecției O mie și una de nopți împletesc dragostea și pasiunea pentru arta, istoria și marii artiști ale meleagurilor orientale, îmbinând astfel importanța acestora şi eleganța atemporală a unor bijuterii unice, care nu se demodează. Iar tu te poți bucura de ele, brandul FREYWILLE fiind prezent în peste 100 de Boutique-uri proprii în Europa, Asia, Australia şi America de Nord şi de Sud. În țara noastră le poți găsi în Boutique-urile acestora din București sau online.

Fashion & Accessories

One reply to “Noua colecție FREYWILLE inspirată din O mie și una de nopți”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.