Ne-am obișnuit să vorbim despre pantofi de piele într-un context demn de revistele de modă internaționale: branduri cu renume, prețuri care ne fac să uităm că trăim și lucrăm în România, reclame. Însă unde sunt produși pantofii de calitate? Cum îi recunoaștem și cât suntem dispuși să plătim pentru ei? Ce înseamnă artizanat, când vine vorba de încălțăminte? Răspunsul la aceste întrebări ar putea fi simplu și neașteptat. Fabricat în România înseamnă calitate superioară, atunci când vorbim despre încălțăminte din piele. Uneori, înseamnă și preț de producător.

Zilele trecute am făcut o descoperire neașteptată. După ce ani de zile auzisem că există fabrici de încălțăminte din piele care produc atât pentru consumul intern, cât și pentru export, am ajuns întâmplător în una din ele. Și nu oriunde, ci chiar în București, în inima cartierului Berceni, pe Strada Străduinței,  numărul 1. Aici am descoperit un magazin de desfacere cu toate modelele de pantofi la care visam, la prețuri incredibile. Tot aici am aflat că există și magazinul online Dolly Shoes. Și m-am mirat că, în goana noastră de a ne adapta modei și tendințelor din afară, uităm să promovăm ce-i al nostru.

Povestea Dolly Shoes

Orice descoperire care mă entuziasmează merită cercetată, mai ales când vine vorba de modă și accesorii, așa că am încercat să aflu mai multe despre Dolly Shoes. Brandul a fost creat din dragoste pentru încălțăminte din piele de Ion și Aura Dolea și are deja 7 ani. Vorbim deci despre o afacere de familie, construită cu mult suflet, dar și cu experiență îndelungată. Pentru că Ion Dolea are peste 15 ani în industrie și este pasionat de tot ce înseamnă pantofi superbi, de calitate. Așa s-a născut un brand care poate etala cu mândrie cuvintele “fabricat în România”.

Dolly Shoes înseamnă o fabrică de încălțăminte din piele în care lucrurile se fac așa cum trebuie, cu drag și cu grijă, un nou magazin online și un magazin fizic cu sute de modele. Oferta este atât de bogată încât orice fashionista va crede că a ajuns în Raiul pantofilor. Totul, la preț de producător.

Când fabricat în România înseamnă minunat

Întotdeauna m-a mirat lejeritatea cu care acceptăm “made in Italy” drept garanție a calității atunci când vine vorba de încălțăminte din piele. De aceea mă bucură un trend nou printre producătorii români. Acela de a crea pantofi frumoși nu doar în lohn, pentru branduri de renume din afara țării, ci și sub brand propriu, pentru noi toți. Dolly Shoes este unul dintre ei. 80% din modelele pe care le-am văzut în magazin sunt pantofi, sandale, cizme și botine create manual în atelierul propriu. Pentru că sunt creați manual, producția durează aproximativ 24 de ore și fabrica produce 130 de perechi de pantofi în fiecare zi.

Asta înseamnă artizanal, made to measure și fabricat în România, cu drag. Pentru că da, relația cu toți clienții este caldă, iar ei sunt încurajați să aleagă ușor calapodul, modelul, tipul de piele și tocul, ca să aibă parte de pantofii perfecți.

Am descoperit întâmplător magazinul Dolly Shoes, dar tare mă bucur că am ajuns aici. Așa am aflat că pot cumpăra cu drag ceva fabricat în România, dar și că există încă oameni care pun pasiune în tot ce fac chiar aici, în București. Și surprizele au continuat să apară. Pentru că vorbim despre pasiune pentru încălțăminte din piele, am găsit în magazin și pantofi de la branduri de renume, aleși cu atenție și aduși chiar de la fabricile care îi produc. Pentru că atunci când vine vorba de pantofi, doar calitatea și pasiunea contează.

Fashion & Accessories

One Reply to “Fabricat în România: încălțăminte din piele la preț de producător”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *