Am genul de metabolism pentru care majoritatea persoanelor de sex feminin mă invidiază. Aş putea să mai iau câteva kilograme şi să arăt chiar mai bine. Însă materialul de astăzi nu este despre metabolismul activ a cărui posesoare sunt, ci despre faptul că tot mai multe persoane se miră când mă văd că pun în coşul de cumpărături ceai verde ori când citesc cât de mult îmi place acest tip de ceai. Fiind unul dintre sortimentele care promit să ajute în lupta cu kilogramele nedorite, foarte multe persoane nu iau în considerare faptul că acest ceai are multe alte beneficii. E drept că este cunoscut pentru proprietăţile asupra digestiei şi pentru că diminuează nivelul de colesterol, însă aceste atribute sunt doar două dintr-o listă foarte lungă de beneficii. Menţionez, cu ocazia aceasta, că eu prefer ceaiul verde combinat cu alte arome (fie ele alte plante, fructe sau alte minunăţii ale naturii), motiv pentru care cercetez adesea ofertele la ceai verde pe ArtaCeaiului.ro. Sortimentele “Madame Butterfly” şi “Green Lemon Organic” sunt favoritele mele.

Pentru mine, cele mai importante două aspecte despre ceaiul verde sunt următoarele:

1. Luptă împotriva efectelor radicalilor liberi (poluare, ultraviolete, praf). Cu alte cuvinte, unul dintre beneficiile ceaiului verde constă în faptul că întăreşte sistemul imunitar prin conţinutul crescut de antioxidanţi pe care îl deţine (în special vitamina E). În timp, consumul de ceai verde organic poate întârzia apariţia ridurilor. Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor, acest ceai este bun nu doar pentru a fi consumat în cadrul dietelor, ci şi pentru frumuseţe.

2. Previne apariţia cariilor. Unii dintre noi s-au născut sub o stea norocoasă şi nu au fost nevoiţi să treacă pe la dentist, având totodată o dantură de invidiat. Alţii, pe de altă parte, au făcut potecă spre cabinetele medicilor. Uneori natura nu ne ajută sau, cum spun oamenii din popor, “e materialul prost” :D. Pentru această categorie de oameni, consumul de ceai verde este chiar indicat. De ce? Şi e normal să vreţi o explicaţie pentru o astfel de afirmaţie. Ei bine, ceaiul verde conţine fluor. Acest ingredient se găseşte şi în unele paste de dinţi şi ape de gură. Fluorul este foarte cunoscut pentru faptul că întăreşte smalţul dinţilor şi previne apariţia cariilor, aşadar ceaiul verde este aliatul de nădejde al persoanelor care vor să-şi păstreze dantura cât mai sănătoasă.

Alte persoane apelează la tratament ceai verde şi pentru alte afecţiuni. Însă cele două aspecte menţionate mai sus sunt extrem de importante pentru mine. Probabil că această afirmaţie este valabilă pentru fiecare dintre voi, căci cititorii revistei Flawless sunt interesaţi şi de aspectul fizic, ca parte a unui întreg.

We are Flawless! Iar ceaiul verde este aliatul nostru! 😉

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *