Cu toţii ştim deja că Teamnet este unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme informatice din România, având şi două sedii în străinătate, suplimentar faţă decele 4 de pe teritoriul ţării noastre. Teamnet este prezent totodată în top 110 companii din mediul de afaceri din Europa. Am discutat şi în trecut despre unul dintre proiectele de top ale acestei companii. Astăzi, însă, atenţia cade asupra parteneriatului Teamnet Dedalus. Dacă deţinem deja informaţii despre Teamnet, cu atât mai mult cu cât este o companie românească de succes, numărându-se doi ani la rând printre finaliştii de la European Business Awards, e cazul să aflăm câte ceva şi despre Dedalus.

Cine este Dedalus, care este domeniul de activitate şi totodată care este ţara de provenienţă? Vom trata aceste întrebări pe rând, ordonat, aşa cum ne place nouă. În primul rând, Dedalus SpA este o companie ce furnizează soluţii software pentru sistemul de sănătate. Aşadar compania are o nişă exactă pe care îşi desfăşoară activitatea, aprofundând acest segment alături de alte companii mari, precum Teamnet International în cazul parteneriatului despre care discutăm astăzi. Totodată, Dedalus SpA este lider în soluţii software pentru sistemul de sănătate public şi privat din Italia. În prezent are 12 puncte de lucru şi aproximativ 850 de angajaţi.

Parteneriatul Teamnet Dedalus are drept scop realizarea şi implementarea de soluţii avansate medicale. Astfel, împreună au dezvoltat suita ARMONIA®sanita – un sistem informatic pentru managementul pacienţilor şi al serviciilor medicale oferite. Această soluţie avansată de screening medical va fi lansată şi pe piaţa din România, ceea ce înseamnă că atât clinicile private cât şi cele de stat vor avea posibilitatea de a achiziţiona software-ul în cauză. În prezent, suita de aplicaţii ARMONIA®sanita este comercializată în 12 ţări, iar numărul spitalelor publice şi private în care a fost deja implementată se ridică la 550. Rămâne de văzut dacă românii se vor arăta la fel de deschişi acestui software. Însă un aspect important de reţinut este faptul că două dintre principalele beneficii ale sistemelor oferite de Teamnet Dedalus sunt interoperabilitatea şi cooperarea în cadrul instituţiilor medicale, asigurându-se astfel o mai bună comunicare şi facilitându-se tratarea mai rapidă a pacienţilor.

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *